Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Maminka začala rodit cestou do nemocnice: Filípka přivedla na svět v autě s pomocí záchranářů

Autor: VaB - 
23. října 2023
10:06

Přímo před základnou řevnických záchranářů se v pondělí brzy ráno narodil malý Filípek. Rodiče spěchali v noci do nemocnice v Hořovicích, tam už ale nestihli dojet. Záchranáři s maminkou odrodili v autě, poté je v pořádku převezli do nemocnice.

Mladá maminka se v pondělí nad ránem vydala s tatínkem do hořovické porodnice. Porod jejího syna byl už na spadnutí, a tak nebylo na co čekat. Jenže chlapci se nechtělo moc dlouho čekat a začal se drát na svět už v autě.

Společně měli ale velké štěstí, zastavili přímo před základnou záchranářů v Řevnicích, kteří jim tak okamžitě vyjeli na pomoc. „Filípek se dral na svět tak rychle, že už jsme ani nestihli přestoupit do sanitky, a tak maminka odrodila přímo v osobním voze,“ popsali záchranáři z TransHospitalPlus.

„Šlo o překotný porod, chlapec se narodil před základnou záchranářů. Následně byli oba s maminkou převezeni do nemocnice v Hořovicích,“ dodala mluvčí středočeských záchranářů. Vše naštěstí dobře dopadlo. 

Video  Ženu se zákeřným zánětem srdečního svalu transportovali do Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze.  - IKEM
Video se připravuje ...

Tragický konec rodinné dovolené: Máma zemřela na otravu vodou!

 

Zobrazit celou diskusi