Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Přijeďte mi pomoci, tady se topí žena! Zachránce v Hradci Králové skočil do ledové vody

Autor: VaB - 
9. listopadu 2023
05:00

V pátek ráno volal na linku hradeckých strážníků muž s tím, aby mu přijeli na pomoc. Chvíli před tím totiž spatřil, jak se ve vodě topí žena. Neváhal a do ledové vody skočil a tonoucí vytáhl na břeh. Strážníci přiběhli chvíli poté, teď mu za jeho hrdinský čin děkují.

„Přijeďte mi pomoci, tady se topí žena,“ volal na tísňovou linku strážníků z Hradce Králové v pátek brzy ráno muž. V tu chvíli totiž spatřil, jak do tamního rybníka vstupuje žena a postupuje stále hlouběji. Voda jí rv jednu chvíli byla až do výšky ramen.

Na místo proto rychle vyjela hlídka strážníků, která dorazila do tří minut od volání. „Na opačném konci vodní plochy spatřila dvojice strážníků muže, který se snažil z písčitého okraje vytáhnout bezvládnou ženu na zpevněný břeh. Okamžitě mu přispěchali na pomoc. Společnými silami ji přenesli na břeh. Po celou dobu měl zachránce na telefonu záchrannou službu a jednal dle jejich pokynů,“ opisují strážníci.

Ti pak společně s mužem bezvládnou ženu vytáhli na břeh a zajistili jí tepelný komfort, na jakékoliv podněty ale vůbec nereagovala a byla zřejmě silně podchlazená. „Po prvotním ošetření byla položena na zdravotní nosítko, přenesena k sanitě a následně převezena do nemocnice,“ dodali.

Muži, který neváhal a do vody pro ženu skočil, chtějí poděkovat. „Městská policie chce poděkovat muži, který se bez zaváhání vrhl do studené vody a tím ženě zachránil život. Vážíme si jeho odvahy a statečnosti, kdy sám riskoval své zdraví,“ zakončili.

Video  Muž v Hradci Králové skočil do vody pro ženu, která se topila.  - MP Hradec Králové
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání