Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

V hlinském biotopu se topil chlapec (13): Zachránili ho plavčice a hasič na dovolené

Vrtulník přistál přímo u biotopu v Hlinsku. Chlapce po resuscitaci poté transportoval do nemocnice v Hradci Králové.
Vrtulník přistál přímo u biotopu v Hlinsku. Chlapce po resuscitaci poté transportoval do nemocnice v Hradci Králové.  (Autor: ZZS Pardubického kraje)
Autor: VaB - 
18. srpna 2023
12:18

Tragédií mohlo skončit čtvrteční koupání v biotopu v Hlinsku. V něm se začal topit teprve třináctiletý chlapec, kterého zachránila plavčice společně s hasičem, který tam byl na dovolené. Dítě po resuscitaci přepravil do nemocnice vrtulník.

Ve čtvrtek odpoledne dosahovala teplota skoro třiceti stupňů a u biotopu v Hlinsku se koupala spousta lidí. Mezi nimi i třináctiletý chlapec. Ten se ale začal topit. Rychle proto zareagovala plavčice, která měla u vody službu. S ní i profesionální hasič z kraje Vysočina, který tam trávil dovolenou.

Blesk kalkulačka - přemýšlíte o životním pojištění?

Rychle ho vytáhli z vody a začali s resuscitací. „Operátor po dobu dojezdu posádek podával instrukce k poskytování laické resuscitace. Záchranáři po příjezdu na místo pokračovali v kardiopulmonální resuscitaci, která byla úspěšná,“ popsala mluvčí záchranné služby Pardubického kraje Alena Kisiala.

Z Hradce Králové navíc na místo zamířil i vrtulník letecké záchranné služby, který poté již stabilizovaného chlapce přepravil do nemocnice. Hasiči nezapomněli poděkovat všem, kteří se na záchraně podíleli. „Díky jejich včasné pomoci se hasičům povedlo rychle obnovit základní životní funkce mladého chlapce,“ dodali hasiči.

Video  Záchrana života ve Zbraslavi.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání