Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Při vážné dopravní nehodě na Svitavsku zemřeli tři lidé: Dva vážně zranění skončili v nemocnici

Aktualizováno -
14. dubna 2023
16:27
Autor: ČTK - 
14. dubna 2023
11:58

Při čelní srážce dvou osobních aut u Koclířova na Svitavsku zemřeli v pátek dopoledne tři lidé, další dva se zranili. Frekventovaná silnice I/35 byla téměř šest hodin uzavřena, provoz se obnovil kolem 16:00. Na místě zasahovaly tři posádky záchranářů a dva vrtulníky, z Olomouce a Hradce Králové, řekla ČTK mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Alena Kisiala. V Pardubickém kraji od rána prší.

„Tři lidé přes veškerou snahu záchranářů utrpěli zranění neslučitelná se životem," uvedla Kisiala. Dva přeživší záchranáři transportovali s vážnými zraněními vrtulníky do traumacenter v Hradci Králové a Olomouci.

Podle mluvčí krajské policie Ivety Kopecké museli řidiči místo nehody objíždět v obou směrech přes Svitavy. Nehodou se zabývají dopravní policisté a kriminalisté. 

Policisté ještě nestihli ani dořešit tragickou nehodu u Koclířova a už přejížděli k další vážné bouračce. Ta se stala na silnici I/35 u Vysokého Mýta, zemřel při ní řidič motocyklu. Srazil se s nákladním autem, kterému nedal přednost.

Nehoda je v letošním roce nejtragičtější v Pardubickém kraji i v celém Česku. V Pardubickém kraji loni v únoru uhořeli po nárazu auta do stromu v Litomyšli na Svitavsku tři lidé, další člověk byl zraněn. Na konci října 2021 měla autonehoda na I/35 u Horních Ředic na Pardubicku čtyři oběti, srazil se tam kamion a dodávka.

Video  Při čelní srážce dvou osobních aut u Koclířova na Svitavsku zemřeli tři lidé.  - Blesk: David Malík
Video se připravuje ...

Viliam Ondrejka ( 7. května 2023 23:58 )

Je to smutny a hrozny. Ti mladí manželé zemřeli také. Jeden už při převozu (přeletu) do nemocnice. Druhý pár dní po něm. Katastrofa, která mě docela dost dostala.

bizon_pepa ( 14. dubna 2023 19:01 )

Audina je provrtaná z boku, ale policie řeší čelní náraz.

Knight ( 14. dubna 2023 16:28 )

člověk až žasne co je mezi námi za hlupáky, kteří mají potřebu všechno komentovat aniž by něco bližšího věděli ... Chyba byla bohužel na straně řidiče Audi, předjížděl, dostal smyk a sejmul to Vámi zmiňované BMW, ve kterém seděli dva mladí manželé, kteří skončili s nemocnici s těžkými zraněními a bojují o život.
Myslím, že ve Vašem případě platí "mlčeti zlato"!

valdom_hayzle ( 14. dubna 2023 14:25 )

Zahynuli tři lidé. Silně pochybuji, že mají všichni tři vinu na tom karambolu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání