Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Otazníky kolem tragické smrti řidiče (†57) náklaďáku ve Vltavě: Syn zesnulého promluvil!

Autor: jel - 
30. března 2023
22:19

V pondělí došlo na Příbramsku k tragické nehodě. Řidič nákladního auta sjel po nárazu do zábradlí na mostě u obce Svatý Jan do slapské přehrady. V autě zůstal zaklíněný a zemřel. Smrt řidiče vyvolává otazníky, chyběla totiž brzdná dráha. Podle syna zesnulého navíc otec tuto cestu dobře znal. Měl před nehodou zdravotní komplikace?

Nehoda se stala v pondělí po deváté hodině, řidič na mostě prorazil zábradlí a sjel do Vltavy. V kabině zůstal zaklíněný a zemřel. Auto zůstalo ve vodě ponořené zhruba v šesti metrech, vyprošťování trvalo několik hodin a na místo přijel dokonce vyprošťovací tank záchranného útvaru.

Z důvodu statiky mostu nemohl být nákladní automobil vytažen pomocí jeřábů. S vyprošťováním pomáhali i potápěči. Kolem 18:00 se podařilo vozidlo dostat na břeh.

Video  Vytažený nákladní vůz, který sjel z mostu do slapské přehrady.  - Blesk David Malík
Video se připravuje ...

Tragická nehoda ovšem vzbuzuje mnoho otázek. Před místem, kde k nehodě došlo, podle CNN Prima News chyběla jakákoli brzdná dráha. Syn zesnulého se domnívá, že otec musel mít před nehodou nějaký zdravotní problém.

Cestu mezi Příbramí a Sedlčany, kde se havárie stala, totiž prý řidič dobře znal. Navíc byl zkušený a dlouhá léta jezdil s kamionem, před odchodem do důchodu chtěl ovšem větší klid, a tak začal pracovat u stavební firmy.

bizon_pepa ( 1. dubna 2023 06:18 )

To si fakt myslíš? Je vidět, že to znáš jen u sebe a nevíš, jak je to dal. Ve skutečnosti flastr dostane řidič a na firmu přijde pokuta násobně vyšší.

bizon_pepa ( 31. března 2023 22:10 )

Autobusaci jezdí trosku jinak než LKW. Ale je možné, ze jako majitel firmy zabývající se nákladní dopravou vůbec netuším.

bizon_pepa ( 31. března 2023 14:29 )

Bejvávalo.

y1xcvbnm ( 31. března 2023 13:57 )

Jestli tomuhle se říká zaklíněný , tak nevím, spíše rozdrcený

Miloslav Podhola ( 31. března 2023 13:55 )

A to panu řídící bylo jen 57 let a naše vláda chce, aby lidé postupně pracovali do 68 let.

Co budou v posledních desítkách života dělat, když si nebudou jisti svým zdravím.
Tolik mist ve vratnicich není a do parlamentu či senátu se také každý nedostane, když ti, co tam jsou, budou sloužit dokud je nevynesou na márách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání