Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Střelba na škole v Německu! Hoch zabil spolužáka

Aktualizováno -
9. listopadu 2023
20:44
Autor: ČTK - 
9. listopadu 2023
17:58

Svého spolužáka ve čtvrtek postřelil a smrtelně zranil chlapec na škole v Offenburgu na jihozápadě Německa. Policie vpodvečer podle agentury DPA informovala, že oběť, které bylo stejně jako střelci 15 let, svým těžkým zraněním podlehla v nemocnici. Útočník byl vzat do vyšetřovací vazby kvůli podezření ze zabití, informovaly večer policie a státní zastupitelství.

Motiv útoku ve škole speciální pedagogiky by podle vyšetřovatelů mohl souviset s osobními vztahy. Podezřelý z útoku, podle DPA Němec, byl zadržen po rozsáhlém policejním zásahu. Podle policistů byl pachatel jeden, stejně tak oběť. Další nebezpečí už podle policie zjevně nehrozí.

Podle informací DPA se dnešní útok odehrál v 9. třídě, do níž podezřelý chodil. Muž, který byl šťastnou náhodou na místě, hocha držel až do příjezdu policie, uvedli vyšetřovatelé. Podle nich nešlo o učitele, ale muž měl oprávnění se ve škole zdržovat.

Útočník podle policie vešel do třídy a na svého sedícího spolužáka nejméně jednou vypálil z ruční střelné zbraně. "Ten tím utrpěl nejtěžší zranění," stojí v policejní zprávě. Oběť později zemřela v nemocnici.

„Policie pravděpodobného pachatele rychle dopadla a s naléhavostí vyšetřuje pozadí činu,“ uvedl bádensko-württemberský ministr vnitra Thomas Strobl. Policie zatím nemá informace o tom, že by měl čin politické souvislosti.

Místní obyvatelé informovali, že nad školním areálem hodiny kroužil vrtulník. Zhruba 180 žáků muselo zůstat ve třídách, které mohli opustit až později. Po odborném ošetření se pak mohli vrátit k rodičům. Okolí školy v severní části Offenburgu policie uzavřela, na místě zasahovalo více než 300 policistů a nasazena byla i zvláštní zásahová jednotka SEK. Speciální škola, v níž jsou žáci rozděleni do 15 tříd, bude i v pátek uzavřená.

Už ve středu policie zasahovala na jedné ze škol v severoněmeckém Hamburku kvůli nahlášené dvojici ozbrojených mladíků ve věku 12 a 13 let, kteří prý vyhrožovali učitelce. Policie později zadržela dohromady pět chlapců ve věku 11 až 14 let a zabavila jim tři zbraně na hraní.

Německo zažilo dva útoky ve školách letos 23. srpna, kdy ve východoněmeckém městě Bischofswerda mladík ozbrojený nožem vážně zranil osmiletého chlapce a v Harsewinkelu na západě země spolužák pobodal 13letého chlapce. V březnu 2009 17letý student zastřelil 15 lidí a sebe na škole v západoněmeckém Winnendenu.

Video  Lidé popsali děsivé bydlení s Feninem. Trávníček má job snů! A stávka bude!  - Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters
Video se připravuje ...

msamec3 ( 9. listopadu 2023 20:15 )

To je děs co se děje

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání