Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Lucie zemřela po zásahu zbloudilou kulkou: Srdcervoucí poslední rozloučení bez malé dcerky!

Autor: pma - 
23. září 2023
05:00

Obcí Čachtice se v neděli večer ozval výstřel. Ten si bohužel vyžádal život Lucie P., třicetileté maminky a učitelky v mateřské školce. Podle policie ji zabila zbloudilá kulka, která vyšla z nezajištěné myslivecké zbraně, se kterou v tu chvíli manipuloval v jedné z bytovek 48letý Patrik B. Ve čtvrtek se uskutečnil Luciin pohřeb. Na poslední cestu ji vyprovodil zdrcený manžel Pavol P. Ženinu rakev zasypali smuteční hosté mnoha květinovými věnci. 

Přestože ve čtvrtek byl krásný a jasný den, pro rodinu tragicky zesnulé Lucie P. z Čachtic bude 21. září navždy poznamenáno velkým smutkem. Toho dne se totiž společně se známými a obyvateli obce naposledy rozloučili s milovanou ženou.

Její smrt se chápe jen těžko

Na pohřeb oblíbené učitelky z mateřské školky přišly stovky lidí a dopravu dokonce museli koordinovat dobrovolní hasiči. Smuteční síní se během slov kněze ozýval ustavičný pláč. „Stojím u rakve člověka, který ještě před krátkým časem žil mezi námi. Člověk je jako polní květ, který ráno kvete a večer už usychá. Věříme, že život smrtí nekončí, jen se mění. Luciina smrt se chápe jen těžko,“ uvedl ve smutečním proslovu kněz.

Po jeho slovech síní zazněly Luciiny oblíbené písničky a lidé jí k rakvi skládali nespočet květinových věnců ve tvaru srdce. Na čerstvém vdovci byla vidět nesmírná bolest, kterou si v posledních dnech prochází. Po zesnulé Lucii zůstala kromě manžela i jejich společná tříletá holčička. Tu rodina na maminčin pohřeb nepřivedla.

Střelec bude stíhán na svobodě

Lucia zemřela v neděli večer poté, co jí během přípravy večeře pro tříletou dcerku a manžela prolétla hrudníkem zbloudilá kulka z protější bytovky. Ta vylétla z nezajištěné zbraně 48letého bývalého policisty Patrika B. Podle informací slovenského deníku Plus Jeden Deň podal v týdnu státní zástupce návrh na jeho vzetí do vazby. Tam ale střelec nepůjde a bude podle středečního rozhodnutí soudu trestnímu stíhání za přečin usmrcení čelit na svobodě.

Lucia dokázala po zásahu vylézt na balkon. „Pomoc! Pomoc!“ křičela podle svědků postřelená žena, než upadla do bezvědomí. Přivolaní záchranáři ženu oživovali takřka hodinu, bohužel bezúspěšně.

rudne ( 24. září 2023 14:07 )

Asi té náhodě hodně pomohl.....

Megera z Makrel ( 24. září 2023 02:04 )

Presne tak! Ale ako to u mas na Slovensku chodi, pri nasom slavnom skorumpovanom sudnictve dostane len podmienku a nejaku „smiesnu“ pokutu 😕😕😕

papouskova ( 23. září 2023 17:31 )

Jen doufám, že se tím policie bude zabývat, bylo by dobré a správné to vyšetřit.
Každopádně ten chlap porušil všechna bezpečnostní pravidla při manipulaci s puškou.
To, co se stalo, je obrovská a neomluvitelná tragédie, naprosto zbytečně zmařený mladý život, zkažený život pro pozůstalé.

ki33 ( 23. září 2023 15:14 )

Obrovská tragédie.

Megera z Makrel ( 23. září 2023 14:03 )

Papouskova tiez si myslim! Mozno nebol nejaky uchyl, videl ze tam pobehuje pekna zena tak sa chcel na to “blizsie” pozriet. V kazdom pripade by mna zaujimalo preco mal v tej zbrani naboj. Bol predtym niekde na strelnici alebo v lese strielat? Ak hej je to nezodpovedne hovado ktore len tak prasklo
Pusku do puzdra bez toho aby vybral naboje! Alebo chcel tu alebo jej muza zo ziarlivosti zastrelit? Alebo zo “srandy” stisol kohutik a zabudol ze nevybral naboje??? Neverim ze sa mu puska “zasekla”!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání