Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Radoslava celý život pomáhala nemocným dětem: Pak náhle skočila pod vlak!

Autor: pma, inf - 
21. září 2023
06:40

Na desátého září každoročně připadá Světový den prevence sebevražd. Je ironií osudu, že si právě tento den sáhla na život osmapadesátiletá Radoslava H. ze slovenské obce Šaštín-Stráže. Ta měla velké srdce a ráda pomáhala ostatním, hlavně nemocným dětem. Její sebevražda rodinu a známé naprosto šokovala.

Během druhého zářijového víkendu došlo v obci Kúty na západě Slovenska k tragédii. Pod kola rozjetého vlaku skočila z nadjezdu starší žena. „Podle předběžných informací došlo k úmrtí bez cizího zavinění,“ potvrdila událost mluvčí krajské policie v Trnavě Mária Linkešová.

Za krátko vyšlo najevo, že zesnulou ženou je osmapadesátiletá Radoslava H. z obce Šaštín-Stráže nedaleko českých hranic. Žena žila společně s manželem Peterem. Oba se starali o postiženou dceru. Před nedávnem rodinu navíc zasáhla tragédie. Manželé přišli o milovanou vnučku. I přes nepřízeň vlastního osudu se Radoslava snažila žít naplno a našla se v pomoci ostatním.

Slovenka například vlastnoručně vyráběla háčkované produkty a andílky, které se později skrze spolupráci s charitativní organizací Pro dobro prodávaly na akcích a koncertech. Výtěžek z prodeje posléze putoval na pomoc těm, kteří ji potřebovali.

Za Radoslavinou pomocí ostatním bylo ale zřejmě velké trápení, o kterém neměl nikdo ani potuchy. „Byla to skvělá žena, bývalá kolegyně a skvělá kamarádka. Pomáhala svým klientům i přátelům,“ popsala pro slovenský deník SME spolupracovnice Ilona Damborská, která působí jako zakladatelka charitativní organizace Pro dobro. Ta na sociálních sítích informovala, jak se o smrti přítelkyně dozvěděla.

„Naposledy jsme se viděly na charitativním koncertě pro nemocnou holčičku Natálku. Bohužel jsem neměla tolik času se Radoslavě věnovat. Doba je hrozná. Takovéhle skvělé ženy to jednoduše tady nezvládají a skončí samy svůj život. Slovensko je krajina, kde se lidé nebojí umřít, ale kde se bojí žít,“ svěřila se bývalá kolegyně.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video  „Depresemi trpí nejvíc střední manažeři, mají malý vliv,“ řekla psycholožka.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

DanY67 ( 22. září 2023 06:41 )

Bože ty si blbecek bez mozku.

lunatic ( 21. září 2023 15:13 )

Ta zpoždění je zapotřebí někomu naúčtovat

jaja1973 ( 21. září 2023 14:14 )

Bože,to čo je za priblblu kolegyňu

Ruzena Karaskova ( 21. září 2023 13:04 )

Ubohý člověče, co Ti provedl podnikatel p.Babiš? On nemůže za Tvou neschopnost, ale co má on spolefného s osudem této paní???Mimochodem, p.Babiš finančně přispívá samoživitelkám a co Ty? Zvládneš zajistit svoji rodinu???

cesky_novinar_ ( 21. září 2023 12:59 )

Babišův Agrofert měl za uplynulý rok 2022 obrat přes 260 miliard (260 tisíc milionů). Uvedla v telce Margita Balaštíková z ANO v srpnu.
Aniž by soudruh estébák Babiš hnul prstem.
Proto se pošklebuje Pekarové, že se musela - na rozdíl od něj - živit poctivou prací.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání