Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Opilec (29) naboural na Zlínsku auto do rodinného domu: Majitele pak ohrožoval sekáčkem na maso!

Autor: VaB - 
19. září 2023
15:36

Opilý řidič v neděli naboural v Brumově-Bylnici na Zlínsku do rodinného domu, jehož majitele pak ohrožoval sekáčkem na maso. Od nehody se totiž pokoušel ujet, v čemž mu majitel domu zabránil. Devětadvacetiletý řidič majiteli domu vyhrožoval se sekáčkem v ruce zabitím. Kriminalisté muže nyní podezírají z ohrožení pod vlivem návykové látky a nebezpečného vyhrožování. V případě odsouzení může strávit až tři roky za mřížemi, sdělila na webu policie mluvčí krajských policistů Monika Kozumplíková.

Muž podle policie po večírku, kterého se zúčastnil ve Valašských Kloboukách na Zlínsku, projížděl v 05:00 nedalekým Brumovem-Bylnicí a chtěl pokračovat ve směru ke státní hranici se Slovenskem. „Nezvládl ale projet zatáčkou a narazil nejprve do dopravní značky se zrcadlem a poté do fasády rodinného domu. Majitel domu vyběhl ven, a protože viděl, že muž má nastartované vozidlo a chce ujet, otevřel mu zadní dveře a volal na něj, ať počká na policii,“ uvedla mluvčí.

Řidiče to podle policistů rozčílilo. „Vylezl z auta se sekáčkem na maso v ruce, máchal s ním proti majiteli domu a křičel na něj, že ho zabije. Rodinní příslušníci majitele domu agresorovi v útoku zabránili. Po příjezdu policie muž zahodil sekáček na zem,“ uvedla Kozumplíková.

Dechová zkouška u řidiče podle ní ukázala dvě promile alkoholu, další vyšetření a zkoušku na přítomnost drog muž odmítl. „Se slovy ‚no comment' odmítal také jakoukoli komunikaci s přítomnými policisty. Kriminalisté, kteří dorazili na místo, muže zadrželi a po lékařském vyšetření převezli do policejní cely. Jeho vozidlo i sekáček na maso zajistili pro účely trestního řízení,“ doplnila mluvčí.

V době havárie seděla na místě spolujezdce jednadvacetiletá žena, kterou převezli záchranáři s lehkým zraněním do nemocnice. „Řidič vyvázl bez zranění. Celková škoda na vozidle, dopravní značce a rodinném domě je předběžně vyčíslena na 210.000 korun. Následující den po vystřízlivění vyjádřil řidič nad svým jednáním lítost a vysvětlil, že si od okamžiku havárie nic z toho, co se stalo, nepamatuje,“ sdělila Kozumplíková.

Video  Řidiče pod vlivem chytli policisté v Praze 14krát.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání