Hasiči k převrácenému vozu vyjížděli kolem poledne. Auto s kontejnerem převáželo dřevěný odpad. „Ve vozidle zůstal zaklíněn řidič, které ho jsme po zajištění ze strany lékaře začali vyprošťovat pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení," uvedl mluvčí Štěpán Komosný.

Na pomezí krajů se setkali jihomoravští záchranáři s kolegy z Olomouckého kraje. Tam také vrtulník se zraněným šoférem nakonec zamířil. „Muž byl při vědomí, stěžoval si jen na bolesti břicha. Vrtulník jej přepravil do Fakultní nemocnice Olomouc na urgentní příjem," řekla ředitelka záchranky Olomouckého kraje Andrea Rakovičová.   

Místo nehody kvůli úniku kapalin zasypali hasiči sorbentem a potok přehradili nornou stěnou. Část úniku jímali do sudů. Z tohoto důvodu si velitel zásahu povolal na místo zástupce životního prostředí a státního podniku Lesy ČR.

Největší dobu zásahu zabralo vyproštění nákladního vozu z potoka zpět na silnici. Proto byly na místo povolány vyprošťovací automobil ze stanice Brno-Lidická a automobilový jeřáb ze Svitav.

VIDEO: Vyproštění řidiče v Ostravě z nabouraného auta.