Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Autobus v Lutíně na Olomoucku narazil do rodinného domu: Pět cestujících se zranilo

Aktualizováno -
6. července 2023
11:47
Autor: ČTK - 
6. července 2023
11:26

V Lutíně na Olomoucku ve čtvrtek dopoledne čelně narazil linkový autobus do rohu rodinného domu, při nehodě se zranilo pět lidí. Hasiči z kabiny havarovaného autobusu vyprostili zaklíněného řidiče. U havárie zasahují policisté, záchranáři a hasiči. Na místo byl povolán statik, aby zkontroloval stav poškozeného domu. Řekl to mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Autobus v centru Lutína havaroval krátce po 10:00. V autobusu cestovalo zhruba deset lidí. Okolnosti nehody vyšetřují policisté, poté bude havarovaný autobus odtažen. Původní informace uváděly čtyři zraněné lidi.

„Podle prvotních informací řidič měl zřejmě zdravotní indispozici. Po vyjetí ze zastávky ujel zhruba 50 metrů a sjel mimo komunikaci, kde narazil do sloupu, stromu a domu. Řidič autobusu nebyl pod vlivem alkoholu a se zraněním skončil v nemocnici. Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou v šetření,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman, podle kterého se cestující při nehodě zranili lehce.

Video  Devět lidí se zranilo při nehodě autobusu s českými turisty na jihu Slovenska.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Michal Kamenik ( 6. července 2023 19:49 )

... prý mu bylo třiašedesát. Podle fešáků ve vládě ještě mladík. Za minulého režimu by si užíval zaslouženého důchodu. Hurá od vany k neckám, jen tak dál! 😡

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání