Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jak umírali: Lovec krokodýlů doplatil na lásku ke zvířatům. Stevea Irwina nezabil jed trnuchy!

Autor: mc - 
11. ledna 2024
09:50

Dobrodruh, milovník přírody a ochránce zvířat. Tím vším byl Steve Irwin, známý též jako Lovec krokodýlů. Celý život se snažil veřejnosti přinášet pravdu ze světa divokých a často velmi nebezpečných zvířat. Jedno z nich se mu ale stalo osudným. Při natáčení Stevea zaujala jinak velmi krotká trnucha. Jenže místo poklidných záběrů skončilo natáčení jeho smrtí. Proč k tomu došlo a proč je trnucha ve skutečnosti nebezpečná?

Irwinův otec založil malou zoo, Steve tak mezi zvířaty – především plazy – žil prakticky celý život. Není tedy divu, že jeho láska k nim vedla až za hrob. Doslova. Zoo po svém otci Steve převzal a už v roce 1991 natočil s kamarádem první díly dokumentu Lovec krokodýlů, který jeho i celou zoo katapultoval na žebříčku popularity na přední místa.

Steve se svou činností celý život snažil promovat enviromentalismus, místo nudných kázání ale využíval oblibu svých pořadů, aby v lidech probudil lásku ke zvířatům a životnímu prostředí. 

„Nikdy si nemyslel, že prožije dlouhý život,“ prohlásila Steveova žena Terri v rozhovoru pro australskou televizi. „Vždycky měl takový pocit, že jeho život něco předčasně ukončí.“ Ani jeden z nich ale prý nepředpokládal, že by nebezpečí přišlo od některého ze zvířat, se kterými denně pracovali. Terri se bála, že Stevea zradí potápěčská technika nebo spadne z stromu, Steve sám čekal, že se zabije při autonehodě.

Nakonec ale bylo všechno jinak. Bylo 4. září 2006 a Steve natáčel nový dokument na Velkém bariérovém útesu. Původně měli točit o žralocích tygřích, neměli na ně ale štěstí. Když si Steve všiml obří, asi dvoumetrové trnuchy, rozhodl se využít příležitosti a natočit pár záběrů pro jiný pořad, který zrovna připravovali.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat

nezaviracispendlik ( 12. ledna 2024 16:20 )

stále zvířata za něco tahal a rušil je. Nelíbil se mi, když byl telce, přepínala jsem

Megera z Makrel ( 19. září 2023 10:19 )

Mne sa cely lovec krokodilov zhnusil ked som Videla ako je to vsetko naaranzovane. Ked ukazovali raz zo zakulisia natacania.🤮 Vsade lampy, kamery, naaranzovany had, reziser zareve ACTION a steve skoci ako rambo na hada trápne trápne. Odvtedy som to prestala pozerat a keď zomrel tak mi to bolo uplne u ***e. Bohvie čo stym zvieraťom robil…

turista.z. ( 19. září 2023 10:00 )

Zvirata sice znal, ale nerozumel jim, a tak proto skoncil...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání