Toho dne na dálnici před Brnem zhoustl provoz. Řidiči proto přizpůsobovali rychlost. Na nebezpečí z dosud neznámého důvodu ale včas nezareagoval řidič českého autobusu, který naboural do slovenského autobusu jedoucího před ním. Za chybu zaplatil životem a zraněno bylo i 76 lidí 25 národností v obou autobusech.

Ztratit vše během vteřiny

„Ten den si mi nesmazatelně zapsal do paměti. Hodně jsem se naučila o lidství, lásce, rodině, ale hlavně o tom, jak je důležité si vážit života a zdraví, protože během jediné vteřiny můžete oboje ztratit,“ napsala členům záchranářských týmu pasažérka Deborah.

Video
Video se připravuje ...

Nehoda autobusů na D2 u Brna Policie ČR

Německá cestující z nehody vyvázla bez vážnějších zranění. „Měla jsem více štěstí než rozumu, že se mi nestalo nic horšího. Můžu ale říct, že vy všichni, kteří jste nám věnovali svůj čas a energii, jste byli hrdinové,“ zdůraznila pisatelka, která se evidentně dokázala vžít i do postavení těch, kteří na místě zasahovali.

Děkuji za objetí i slova útěchy

„Vy všichni jste v neustálém každodenním stresu a někdy věnujete více času své práci a pacientům, než své vlastní rodině. Vím, že někdy nemáte daleko k tomu si po těžkém dni jen sednout a plakat nebo že se nemůžete ani hnout. A vidíte toho každý den tolik, kolik toho ostatní nevidí za celý život…,“ uvedla Deborah.

Německá turistka neopomenula přidat poděkování. „Za každou slzu, kterou jste mi (metaforicky) setřeli z tváře, za každý váš úsměv a za každé vaše objetí (nebo přesněji za to, že jste mě přenášeli), za každé milé a zklidňující slovo, za každý druh pomoci a za všechny, kteří tam toho dne byli, bych chtěla říct: Děkuji vám!


Členy IZS slova uznání nadchla. „Po nehodě se nám dostalo mnohých poděkování. Tento dopis z Německa nás opravdu hodně potěšil a zahřál,“ přiznala za záchranáře jejich mluvčí Michaela Bothová.
Fotogalerie
23 fotografií