Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Brazilec (60) chtěl vědět, kdo přijde na jeho pohřeb: Fingoval vlastní smrt!

Autor: rc - 
29. ledna 2023
20:23

Brazilec Baltazar Lemos (60) byl zvědavý, jak bude vypadat jeho pohřeb a zdali na něj vůbec někdo přijde. Rozhodl se proto, že bude fingovat svou vlastní smrt! Ovšem stejně jako v případě Rosse z Přátel, který stejně jako Baltazar předstíral úmrtí, mělo poslední rozloučení katastrofální konec.

Přemýšleli jste někdy, jak bude vypadat váš pohřeb a kdo všechno na něj přijde? Tak tuhle otázku si kladl Baltazar Lemos z Brazílie. Šedesátiletý muž naplánoval stovky posledních rozloučení a tak ho hlodala myšlenka, jak bude vypadat to jeho. Rozhodl se proto, že stejně jako Ross Geller z populárního seriálu Přátelé bude fingovat vlastní smrt a naplánuje si pohřeb.

Začátkem měsíce zveřejnil svou fotku a jeho přátelé si všimli, že na pozadí je vidět nemocnice Alberta Einsteina v Sao Paulu. V dalším příspěvku se jeho přátelé a blízcí dozvěděli, že Lemos zemřel. Jeho rodinu a kamarády zpráva o jeho smrti šokovala. Nikdo z nich netušil, že byl nemocný.

Jak uvádí britský deník Daily Mail, jeho synovec proto spěchal do nemocnice, aby se informoval u personálu, co se stalo. Nikdo tam ale neměl informace o jeho přijetí, ani záznamy o jeho smrti. Jeho osmdesátiletá máma, která je upoutána na invalidní vozík, byla zdrcená. Netušila, co se jejímu synovi stalo.

Na sociální síti se objevil další příspěvek, kde byly informace o nadcházejícím pohřbu. Smuteční hosté se tak sešli v kapli v jeho rodném městě Curitiba, aby vzdali čest jeho památce. Mše ale ani nezačala a z reproduktorů se ozval jeho hlas. Přítomní byli naprosto v šoku, ale řekli si, že se jedná o přednatočenou nahrávku. Zničehonic se ale před nimi objevil živý a zdravý Lemos. Přítomným začal vysvětlovat, co ho vedlo k tomu, že předstíral vlastní smrt.

Ovšem s pochopením se nesetkal. Lidé, kteří předtím ronili slzy, ho začali obviňovat z krutosti. „Ten nápad jsem dostal před pěti měsíci. Chtěl jsem, aby to vypadalo, že jsem opravdu zemřel. Pravda je taková, že jsem chtěl vědět, kdo přijde,“ uvádí Lemos a dodal, že neměl v úmyslu někomu ublížit. „Opravdu se těmto lidem omlouvám,“ dodává. „Dostal jsi, co jsi chtěl Baltazare, abys přitáhl pozornost. Všichni truchlili. Jak ubohý vtip!“ stojí v komentářích na facebooku.

Video  Pohřeb Benedikta XVI.: S emeritním papežem se loučilo sto tisíc věřících  - reuters
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

krapotkin ( 30. ledna 2023 10:56 )

Něco podobného už řešil asi 15x inspektor Barnaby ve Vraždách z Midsomeru. Je vidět, jak jsou na "vysněném" západě někteří tvorové (říkají si lidi) pošahaní.

Zobrazit celou diskusi