Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zdrcenému otci zemřely všechny děti (†10, †22 a †25) na rakovinu: Se zákeřnou nemocí nyní bojuje sám!

Autor: rc - 
1. prosince 2022
16:29

Brazilec Régis Feitosa (52) během pěti let přišel o své milované děti. Všechny tři prohrály boj se zákeřnou rakovinou. Nejmladší dceři bylo pouhých deset let, když zemřela. Nejstarší dceři bylo pětadvacet let a synovi dvaadvacet. Sám Feitosa již podruhé bojuje s rakovinou. Jakoby byla jeho rodina prokletá.

Régisovi byla poprvé rakovina diagnostikována v roce 2009. V témže roce se dozvěděla krutou zprávu i jeho nejstarší dcera Anna Carolina, jíž bylo pouhých dvanáct let. Lékaři jí zjistili akutní lymfatickou leukémii. Otec se bál o zdraví svých dětí a tak se rozhodl nechat svou rodinu testovat. V roce 2016 lékaři zjistili, že on i jeho děti mají syndrom Li-Faumeni, což je vzácné genetické onemocnění, které zvyšuje riziko vzniku nádorového onemocnění. 

Podle kliniky v Clevelandu člověk, u něhož je zjištěn syndrom, má až 90% šanci, že v průběhu života onemocnění rakovinou a 50% šanci, že se u něj vyskytne rakovina do třiceti let. Ženy, u nichž byl syndrom diagnostikován, mají bohužel 100% jistotu, že onemocnění rakovinou prsu.

Kruté diagnózy

V roce 2017 se dozvěděla zdrcující zprávu i nejmladší dcera Régise Beatriz. Bylo jí devět let, když zdrcenému otci lékaři sdělili, že trpí akutní lymfocytickou leukémii, jíž předtím onemocněla i její starší sestra. Beatriz podstoupila transplantaci kostní dřeně, ale nemoc se vrátila. Holčička zemřela 24. června 2018 ve věku deseti let.

Boj s rakovinou prohrál i jeho jediný syn Régise Pedro, u něhož byla zjištěna rakovina kostí, když mu bylo sedmnáct let. Mladík se uzdravil, ale v roce 2019 se u něj objevil nádor na mozku. Bojoval několik měsíců. Zemřel 30. listopadu 2020 ve věku dvaadvaceti let.

Zákeřnou nemoc dokázala po třech letech náročné léčby porazit i Anna Carolina. Rozhodla se, že po nejtěžším boji ve svém životě se stane lékařkou, aby pomáhala lidem. „Potom se opravdu uzdravila,“ uvedl táta pro BBC. Anna se věnovala své budoucnosti a trvalo několik let, než se nemoc opět vrátila.

V roce 2021 jí ale našli nádor na mozku a zemřela 19. listopadu 2020 ve věku pětadvaceti let. „Během čtyř a půl let jsem přišel o všechny děti,“ řekl Regis, který se podle informací britského deníku Daily Mail v roce 2021 dozvěděl, že se rakovina vrátila i jemu.

Diagnostikován mu byl zjištěn non-Hodgkinův lymfom a chronická leukémie. „Můj názor je, že musíme žít naplno a s maximální radostí,“ uvedl Regis s tím, že každý na světě prožívá svou vlastní bolest a strasti. Jeho syn prý řekl jednou větu, která mu stále zůstává na paměti. „Nikdo nemůže měřit bolest toho druhého.“

Video  Pět nejčastějších nemocí, na které Češi umírají 
Video se připravuje ...

aquarie ( 14. prosince 2022 12:53 )

A kde se ztratila maminka deti? Ta musi take neskutecne trpet. Je mi jich velmi lito.

Zobrazit celou diskusi