Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poslední foto před smrtí: Brazilec si dělal selfie na skále, neudržel ale rovnováhu a spadl!

Autor: pma - 
15. listopadu 2022
18:51

Třiatřicetiletý Brazilec Igor de Oliveira Rodrigues Dias zemřel o víkendu poté, co si na skále nad pláží v Rio de Janeiru pořizoval selfie. Při fotografování ztratil balanc a padal několik metrů. Přivolaní záchranáři muži již pomoci nedokázali.

K další tragické události došlo v minulém týdnu v hlavním městě Brazílie. Třiatřicetiletý Igor de Oliveira Rodrigues Dias se v pátek rozhodl, že vyleze na skály nad pláží Joatinga v Rio de Janeiru.

Podle jeho matky Luizy Rodriguesové (60) ten den podepsal smlouvu v nové práci, kde měl pracovat jako logistický analytik, a chtěl se svým kamarádem na pláži úspěch oslavit. „Ten den jsem s ním mluvila a ptala jsem se ho, kde je. Odpověděl, že je na pláži. Ale nevím, proč se rozhodl vylézt na tu vysokou skálu,“ uvedla matka zesnulého Brazilce.

Rozrazil si hlavu o kameny

Když se muž dostal na skálu, chtěl zřejmě sebe i s výhledem na město a moře zvěčnit. Jenže při pořizování selfie asi ztratil rovnováhu a spadl zhruba z patnácti metrů na kameny, o které si rozrazil hlavu.

I když byli záchranáři společně s hasiči na místě téměř okamžitě, Brazilci již pomoci nedokázali. Mladého muže rodina pohřbila hned na druhý den. Ze ztráty jediného dítěte se nemohou oba rodiče stále vzpamatovat. „Myslím, že každý syn by měl pohřbít svého otce, ne otec svého syna. Byla to hrozná tragédie,“ nechal se slyšet zničený otec.

Téměř 400 lidí zahynulo při pořizování selfie

Bohužel není Brazilec jediným, kdo v posledních letech zaplatil za pořizování selfie životem. Podle studie španělské Univerzity Miguela Hernándeze v Elche z roku 2021 zemřelo za posledních 13 let na celém světě neuvěřitelných 379 lidí, kteří se snažili vyfotit v nebezpečných situacích.

Mluvčí hasičů v Rio de Janeiru Fabio Contreiras veřejnost požádal, aby se lidé případně nechali někým raději vyfotit, než aby riskovali své životy, o které mohou rychle přijít.

Uživatel_5394157 ( 17. listopadu 2022 19:49 )

Opravte si to, hlavní město Brazílie je Brasilia

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání