Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Krásná turistka (†23) chtěla selfie u vodopádů: Zřítila se a zemřela!

Autor: rc - 
19. května 2022
05:00

Tragicky skončil výlet party přátel na ostrově Koh Samui v Thajském zálivu. Třiadvacetiletá turistka Nane-Iosana Bodeová z Rumunska se koupala v jezírku nad vodopádem Na Mueang. Chtěla si udělat selfie s výhledem, když uklouzla a zřítila se! Kamarád se jí marně snažil pomoci. Byla na místě mrtvá. Jejímu děsivému pádu navíc přihlíželi i další turisté.

Vodopády Na Mueang jsou oblíbenou turistickou podívanou na ostrově Koh Samui, který leží u východního pobřeží Thajska. S partou přátel k vodopádu vyrazila i Nane-Iosana Bodeová. Třiadvacetiletá rodačka z Rumunska se koupala v jezírku, jež se nachází nad vodopádem. Výhled z vršku vodopádů je dechberoucí, a tak žena nemohla odolat a chtěla si udělat selfie. Ve chvíli, kdy se fotila s výhledem z vodopádů, uklouzla na kluzkých kamenech a zřítila se z více než patnáctimetrové výšky!

Její kamarád Manuel Opancar (22), který vše viděl, rychle utíkal za ní ve snaze jí pomoci. Na pomoc jí přispěchali i další turisté. Manuel, který pochází z Rakouska, volal policii. Když na místo přijeli záchranáři, nemohli nic jiného než konstatovat smrt. Fotografie, které vznikly na místě tragédie, ukazují, jak se záchranáři k tělu turistky dostávali pomocí lan. Podle informací britského deníku Daily Star trvalo až tři hodiny, než se tělo podařilo z těžce přístupného místa dostat dolů a následně je převézt do nemocnice, kde proběhne pitva.

Thajské úřady neustále varují turisty před nebezpečím vodopádů. V roce 2019 tam zemřel Francouz Bastien Palmier (†30), který stejně jako Nane-Iosana uklouzl a zřítil si, když si pořizoval selfie. V témže roce tam přišel o život i šestadvacetiletý David Rocamundi Conesa ze Španělska.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

aknats1 ( 19. května 2022 11:04 )

Co na to napsat?V honbě za senzací obětovala svůj život-naprosto zbytečná smrt...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání