Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na turisty spadl obří kus utržené skály. Deset lidí v loďkách zemřelo na jezeře v Brazílii

Aktualizováno -
9. ledna 2022
22:25
Autor: ČTK - 
9. ledna 2022
00:25

Nejméně deset lidí v sobotu zemřelo na jihovýchodě Brazílie poté, co se ulomil obrovský kus skály a spadl na několik lodí s turisty v jezeře Lago de Furnas. Dalších 32 lidí je zraněných a tři se stále pohřešují, uvedla agentura AP s odvoláním na informace od místní policie.

Turisté na jedné z loděk najednou zpozorovali, jak ze skály začínají padat kameny. Volali proto na lidi v plavidlech blíže skále, aby je varovali. Ti však už nestihli ujet, když se rázem zřítil několik metrů vysoký blok, jak je vidět na záběrech natočených mobilním telefonem, které se šíří internetem. Zdá se, že nejméně jeden ze člunů se potopil, zatímco jiným se podařilo uniknout.

Neštěstí se stalo v brazilském státě Minas Gerais kolem sobotního poledne místního času. Skála se ulomila poté, co v oblasti několik dní pršelo. Déšť podle hasičů způsobuje, že útesy jsou náchylnější ke zřícení. Padající kameny zasáhly tři plavidla, řekl novinářům poručík Pedro Aihara.

Z 32 zraněných byla většina propuštěna z nemocnice ještě v sobotu večer. V nemocnici jich zůstalo devět.

Některé zdroje v sobotu uváděly, že se v souvislosti s neštěstím pohřešují dvě desítky lidí. Podle Aihary byla ale většina na nemocničních seznamech.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi