Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zátah na fanoušky směřující na festival v Milovicích: Policie v autobuse objevila hromadu drog

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB, ČTK - 
4. srpna 2023
22:23

Fotografie a video kolující na sociální síti X (dříve Twitter) odstartovaly velkou debatu. Šlo o zásah policie na autobus mířící na festival v Milovicích. Policie u jednoho z cestujících našla velké množství drog, některé se nepodařilo zatím ani identifikovat. Kontrole předcházelo seřazení cestujících do řady a prohlídka psem celníků.

Policie při kontrolách, které souvisejí s hudebním festivalem v Milovicích, odhalila u cizince větší množství drog. Některé z nich se nepodařilo na místě detekovat a musely být převezeny na expertizu. Dosud zahájila trestní řízení v téměř 20 případech, u všech se jednalo o držení většího množství drog. Policisté o tom informovali na sociální síti X.

Policie na síti reagovala na příspěvky některých uživatelů o důkladných kontrolách cestujících v autobuse, který zajišťoval kyvadlovou dopravu mezi Milovicemi a festivalem. „Společně s Celní správou jsme obdrželi informace o cizinci, který měl mít u sebe větší množství drog. Tato informace se potvrdila a kromě 'známých' látek (extáze, pervitin, kokain) jsme objevili i takové, které na místě nešlo detekovat, a byly proto zajištěny a převezeny na expertizu,“ uvedla policie. Na místě byla přítomna i psovodka se zjevně speciálně vycvičeným psem na vyhledávání drog. 

Dosud kriminalisté zahájili trestní řízení v téměř 20 případech, ve všech se jednalo o držení většího množství drog. „Zkušenosti z minulých let jsou obdobné a naším úkolem je prověřovat jakékoliv protiprávní jednání, speciálně pokud nás na něj někdo upozorní,“ doplnili.

Během kontrol souvisejících s festivalem policisté už ve čtvrtek zadrželi uprchlého vězně a řešili několik přestupků. Festival Let It Roll, kterého se účastní tisíce lidí nejen z ČR, potrvá do neděle.

Video  Hádka, pobodání, drogy. Po sporu mužů v baru v Praze skončil jeden cizinec v nemocnici a 3 byli obviněni.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

krapotkin ( 5. srpna 2023 11:20 )

Ten příjezd je lepší, než v mnoha místech české dálnice.

choseeeee ( 5. srpna 2023 06:58 )

a co na to ministr vnitra? Nechá prověřit postup policie, která jenom dělala svou práci. Asi tam byl mazánek nějakého politika. Když dělaš svou práci tak budeš po zásluze potrestán. Chudák pes co našel drogy nedostane týden najíst. Tohle je fak už za hranou

apoho ( 4. srpna 2023 23:06 )

Nevyspí

apoho ( 4. srpna 2023 23:05 )

Tento festival je všivárna nejhrubšího kalibru.
Fetky z celé Evropy se na něj sešli jako vosy na bonbon a slušný člověk v širokém okolí se kvůli nim nevysílá 3 dny.
Hlavně, že radnice v Milovicích si vylepšila rozpočet a přitom příjezdové cesty do Milovic připomínají tankodrom z éry Rusaků

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání