Podle dívky se vše odehrálo v úterý v půl dvanácté. Řidič autobusu číslo 107 směr Suchdol vystoupil na zastávce Dejvická, zapálil si cigaretu a s upřeným pohledem na dívku údajně vytáhl z kalhot penis a začal onanovat. Chodil přitom kolem stromu, odpadkových košů, kolem autobusu i dívky, se svou činností přitom nepřestával.

Žena prý nechtěla situaci řešit sama, a tak čekala, až dorazí nějaký muž, aby ho mohla požádat o pomoc. Jeden se skutečně našel, řekl jí ale prý, že „je to v pohodě“ a že se mu to nechce řešit. Pak už nastal čas, kdy měl řidič podle jízdního řádu odjíždět, a tak nasedl do autobusu a odjel.

„Počkala jsem, až autobusák i s posádkou opustí zastávku, i když čekal další dvě minuty po době odjezdu, jestli náhodou nechci taky nastoupit. Zamířila jsem pak k autobusu stojícím za ním s nápisem ,manipulační jízda‘ a vyklopila událost na řidiče. Okamžitě volal na dispečink, ten nás odvolal na PČR s informací, že deviant se vrátí šest minut po půlnoci na výstupní zastávku 107. Zavolali jsme tedy policii, doložila jsem jim pořízené fotografie a čekalo se na příjezd autobusu,“ popsala žena.

Když prý onen řidič pak při příjezdu na zastávce uviděl policii, přejel ji a zastavil až na vedlejší zastávce. Řidič podle ženy vysadil cestující a chtěl pokračovat v jízdě, to už ale u něj byli policisté a zabušili na dveře autobusu. „Verze chlípníka byla, že se potřeboval vyčůrat a jako řidič autobusu nemá moc možností. Čůrat pět minut s pohybem ruky jako při šejkování ranního smoothie...,“ komentovala jeho počínání žena.

DPP: Čekáme na závěry policie

Policisté se teď případem zabývají. „Policisté přijeli na místo, označeného muže ztotožnili a nyní čekáme, až se oznamovatelka dostaví na místní oddělení,“ řekl Blesku ve středu policejní mluvčí Jan Daněk. Dopravní podnik o oznámení ví, čeká na závěry policie. „Je nám nesmírně líto, pokud se situace odehrála tak, jak cestující popsala na sociálních sítích. S PČR jsme v kontaktu a poskytujeme jí veškerou součinnost. Podnět bereme velmi vážně, takové chování netolerujeme, je v našem zájmu řádné vyšetření případu. Na druhé straně také ctíme presumpci neviny. Pracovněprávní kroky vůči řidiči proto lze uplatňovat až po skončení šetření PČR v případě, že řidič bude uznán vinným,“ uvedl pro Blesk vedoucí odboru Komunikace DPP Daniel Šabík.

Fotogalerie
3 fotografie