Prodejkyně celníky v civilu oslovila jako vytipované potenciální zákazníky. V utajeném kontejneru byly boty, textil, parfémy a módní doplňky napodobující výrobky značek Nike, Tommy Hilfiger, Gucci, Calvin Klein, Guess nebo Michael Kors. „Byly použity donucovací prostředky, nejdříve hmaty a chvaty, poté však musela hlídka prodejkyni nasadit kovová pouta,“ popsala celní správa zadržení ženy. Nalezené padělky celníci převezli do skladu celního úřadu, kde zůstanou do uzavření případu.

Video
Video se připravuje ...

Celníci odhalili v tržnici Sapa kontejner s padělky známých módních značek. (4. duben 2023) Celní správa ČR

nejde o první případ

Padělky značkového zboží za miliony korun našli celníci v tržnici Sapa také loni koncem července. Tehdy zadržené oblečení, boty, kabelky a parfémy by v originální podobě měly cenu tři miliony korun. Loni v dubnu odhalili celníci u trhovců v Sapě padělané zboží za desítky milionů korun.

Celníci při kontrolních akcích v tržnicích spolupracují s Českou obchodní inspekcí (ČOI), která už zveřejnila loňská celoroční čísla o zabavených padělcích. Při kontrolách v tržnicích, kamenných obchodech i e-shopech odhalila ví než 36.000 kusů padělků v cenách originálů 80,5 milionu korun. Počet byl téměř o čtvrtinu vyšší než o rok dřív, kdy ale prodej omezovala opatření proti šíření epidemie covidu-19. Hodnota loni zabavených padělků byla o 30 procent vyšší než v roce 2021.

Fotogalerie
5 fotografií