Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kamarádky zemřely při cestě na maturitní ples: V posledních chvílích života se držely za ruce

Autor: rc - 
4. srpna 2023
21:35

Do bílých rakví rodiny uložily kamarádky Kieu McCannovou (†17) a Dlavu Mohamedovou (†16), které tragicky zemřely, když v pondělí autem jely na svůj maturitní ples. Otec sedmnáctileté dívky byl na místě tragédie a svou dceru a její kamarádku se snažil marně resuscitovat. Dívky se podle něj v posledních chvílích svého života držely za ruce, jako by „věděly, že jdou spolu do nebe“.

Měly to být nejkrásnější chvíle jejich života. Nejlepší kamarádky Kiea a Dlava z irského města Clones v pondělí společně vyrazily na maturitní ples. Nicméně auto s pěti lidmi havarovalo. V autě seděl ještě kamarád dívek Oisín Clerkin (18) a sestra Dlavy Auin. Oba skončili v nemocnici. Kiea a Dlava nehodu nepřežily. Mládež vezl  na ples Anthony McGinn (60), jehož po nehodě v kritickém stavu transportovali do nemocnice.

Poslední rozloučení

Blízcí, přátelé a známí se s dívkami naposledy rozloučili při oddělených smutečních obřadech ve čtvrtek 3. srpna. Obě dvě dívky uložili do bílých rakví. Pohřeb Kiei se konal ve městě Clones v místním kostele. U kostela se sešly stovky lidí.  

„Držely se za ruce“

Farář John Chester během smuteční řeči podle britského deníku Daily Mail popsal, jak otec přihlížel smrti své dcery. „Včera jsem seděl s mámou a tátou Kiei,“ řekl s tím, že otec Kiei Franky se snažil svou dceru a její kamarádku marně resuscitovat. „Ruce dívek se dotýkaly, jako by věděly, že jsou spolu na cestě do nebe. Žádný otec by neměl být svědkem tak hrozné scény,“ dodal. Truchlící dokonce na sobě měli modrá trička s fotografií Kiei v červených šatech, které měla na sobě v době tragédie.

S Dlavou se rodina a přátelé rozloučili v Dublinu v Centru islámské kultury. „Odešla z domu a ani ne o deset minut později nám volali,“ uvedla sestra Dlavy Lilov s tím, že Dlava byla tichá a starostlivá dívka.

Video  Děsivá nehoda: Tři zranění a jeden mrtvý u Kácova  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání