Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Cyklistu (†53) srazil Ján (34) bez řidičáku: Před časem uspořádal dobročinnou jízdu pro dětskou onkologii!

Autor: rc - 
22. července 2023
06:40

Kamarádi Csaba (†53) a András (†41) milovali cyklistiku a pravidelně spolu jezdili na projížďky. Poslední výlet na Slovensko se jim stal ale osudným. Na cestě je srazil řidič Ján (34). Oba dva byli na místě mrtví. Přátelé i známí o tragicky zesnulých kamarádech mluví jako o dobrosrdečných lidech. Csaba dokonce nedávno uspořádal dobročinnou jízdu, jejímž cílem bylo vybrat peníze pro dobrou věc!

Csaba a András, kteří pocházeli z Maďarska, často jezdili na Slovensko na cyklistické výlety. V neděli 16. července projížděli obcí Ábelová, když došlo k tragické nehodě. Kamarády svým autem srazil řidič Ján, který řídil vozidlo Hyundai Santa Fe. Náraz byl natolik silný, že cyklisty roztrhal. Oba dva byli na místě mrtví.

„Řidiči si cestu vzhledem k vysoké kvalitě pletou se závodní dráhou a jsou arogantní a bezohlední. Ján jezdil nebezpečně s autama, která nebyla v nejlepším technickém stavu. Byla to otázka času, kdy se něco stane,“ uvedl již dříve starosta obce Jaroslav Maslen pro slovenský deník Plus JEDEN DEŇ. Ján navíc podle informací slovenského deníku Nový Čas v době tragédie neměl řidičák.

Třiapadesátiletý Csaba podle informací výše zmíněného deníku v roce 2020 zorganizoval dobročinnou jízdu. Týden tehdy cestoval s dalšími cyklisty po Maďarsku. Cílem bylo vybrat peníze na ultrazvuk pro dětskou onkologii v Budapešti. Cyklisté dokázali vybrat víc než 630 tisíc Kč. I druhý zemřelý měl dobré srdce. „Andráse každý znal jako dobrosrdečného, čestného, nápomocného člověka, vždy se na každého s láskou usmíval a cyklistiku považoval za svou vášeň,“ uvedl jeho známý.

Video  Hrůzný nález v rybníku: Našlo se tělo Angeliky a Amandy!  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání