„Ušel jsem celkem 776 kilometrů, cesta přitom vedla přes hory a hornatý terén. Překvapivě mě prakticky vůbec nebolely nohy a neudělal se mi ani jeden puchýř. Dobrá obuv se mi hodně osvědčila,“ uvedl borec z Břeclavi.

24 kilo v batohu

Evidentně se na cestu dobře připravil, přesto přiznává, že to bylo někdy hodně náročné. „Na Kráľově hoľi v Nízkých Tatrách mne například zastihly kroupy. Jinak jsem byl dobře připraven. Vyplatilo se, nosit si vše na zádech, přestože batoh zpočátku vážil 24 kilo,“ řekl Hrdlička.

Při přibližně třicetikilometrových denních túrách výrazně zhubl. „Na počátku jsem vážil 88 kilo, v cíli v Břeclavi 78 kilo. Už se mi to ale zase pomalu vrací. Pár dnů po návratu mi to stouplo na 81 kilo,“ upřesnil se smíchem.

Peníze na centrum pro děti

Lukáš vyrazil na pěší putování se slovenským kamarádem Lukášem Pacholíkem s cílem vybrat minimálně 50 tisíc korun potřebných na projektovou dokumentaci pro zamýšlené centrum dětí s autismem na Břeclavsku.

„Jsem nesmírně šťastný, že se to podařilo a dokonce i výrazně překročilo. Konečná částka je totiž 130 tisíc korun. Snad to dětem pomůže. Cestu přes Slovensko můžu doporučit, ale pouze těm, kteří mají rádi turistiku, je to totiž sice nádherné, ale také opravdu hodně náročné,“ upozornil cestovatel z Břeclavi.

VIDEO: Petr pomáhá hendikepovaným dětem: Nosí je na zádech na vrcholky hor.

Video
Video se připravuje ...

Petr pomáhá hendikepovaným dětem: Nosí je na zádech na vrcholky hor Petr Laifert

Fotogalerie
15 fotografií