Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Postřelenou kadetku Míšu zlomila bolest: Pomůže jí operace? A co viník?

Autor: fik - 
16. července 2023
13:14

Policejní instruktor Vladimír Š. na začátku března postřelil studentku prvního ročníku Míšu. K tragédii mělo dojít během střeleckého kroužku na půdě Akademie policejního sboru v Bratislavě. Kadetka skončila ochrnutá na vozíčku. Statečná bojovnice má za sebou nespočet operací a rehabilitací. Otec Igor tvrdí, že dcera trpí ukrutnými bolestmi a je na pokraji svých sil!

Tatínek Igor pro deník Plus JEDEN DEŇ vypověděl, že v léčení nedošlo k žádnému výraznému zlepšení a Míša léčbu, které se účastnila v obci Kováčová přerušila. Rehabilitace měly pokračovat ještě minimálně měsíc, ale nastaly vážné komplikace. Míša trpí příšernými bolestmi a je na pokraji svých sil. 

„Dcera je velká bojovnice. Zatnula zuby a dělala vše, co se od ní očekávalo, ale donekonečna se to nedá. Nechceme a nemůžeme ji už trápit. Přestože si na nic nestěžovala, viděli jsme, že už je to nad její síly, léčebný program jsme tedy přerušili a momentálně je Míša doma.“ 

Navzdory tomu, že Míša trpí bolestmi, musí cvičit, a tak s ní rodiče každý pátek chodí do soukromého rehabilitačního centra, které však musí platit z vlastní kapsy. Igor a jeho žena Jaroslava péčí o svou dceru tráví téměř veškerý svůj čas. Pro zajištění jejího pohodlí chtěli byt zrekonstruovat na bezbariérový. Práce však museli zastavit, aby Míšu hlukem a prachem nerušili. 

Protože bojovnici od bolesti nic nepomáhá, rodiče nyní řeší operační zákrok v Nitře, který by dívku silných bolestí mohl zbavit. Operace původně měla proběhnout v Praze, nakonec se však rozhodli pro zákrok na Slovensku. Nabídka prý přišla iniciativně od niterské nemocnice a nyní probíhá komunikace se zdravotní pojišťovnou, která by zákrok měla proplatit. 

Resort ministerstva vnitra i akademie si prý s procesem uznání úrazu jako pracovního dávají načas. „Je kolem toho až podezřelé ticho. Nikdo nás v dané věci nekontaktuje, ani jinak neinformuje. Moc by nám to pomohlo, protože všechno, co neproplácí pojišťovna, hradíme z našich peněz nebo financí ze sbírek," komentuje Igor. 

Za to policie po čtyřech měsících ukončila vyšetřování případu. Vladimír Š. vinu nijak nepopírá a zvažuje uzavření dohody s prokurátorem o vině a trestu. 

Video  Policista postřelil omylem svého kolegu v utajení.  - Policie Albuquerque
Video se připravuje ...

 

trintin ( 16. července 2023 14:36 )

Policejní instruktor Vladimír?? Co si myslet o Slovenském policistovi, který nabije do pistole ostrý náboj, natáhne závěr, namíří na posluchačku a zbraň prezentuje zmáčknutím spouště?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání