Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kadetka Míša, kterou postřelil instruktor na akademii: Čeká ji operace v Praze!

Autor: rc - 
12. června 2023
20:04

K velkému neštěstí došlo v březnu letošního roku na střelnici v areálu Akademie Policejního sboru v Bratislavě. Policejní instruktor Vladimír Š. (51) tam postřelil dvacetiletou kadetku Míšu. Studentka prvního ročníku má za sebou několik operací a v současné době podstupuje rehabilitace. Stále však trpí velkými bolestmi. Pomoci by jí mohla operace v Praze. 

Míša se 1. března letošního roku zúčastnila výcviku, který studenti absolvovali ve volném čase. Střelecký kroužek vedl jeden z nejzkušenějších instruktorů na akademii Vladimír Š. Během výcviku však instruktor Míšu postřelil. Mezi slepými náboji měl i jeden ostrý. Dvacetiletá studentka utrpěla poranění hrudníku, kvůli kterému došlo k přerušení míchy. Míša zůstala od místa průstřelu dolů ochrnutá.

Otec Míši pro slovenský deník Plus JEDEN DEŇ uvedl, že dívka podstoupila několik operací. Studentka podstupuje rehabilitace, ovšem stále trpí velkými bolestmi. „Je bojovnice, zatne zuby a cvičí, ačkoli je to pro ni velmi těžké. Pokroky jsou však viditelné,“ uvedl Igor. Míše by mohla od bolestí pomoci další operace, kterou by měla podstoupit v Česku. „Nejdřív by mohli dceru operovat za rok, jelikož absolvovala šest velmi náročných operací v krátkém sledu. Je však možné, že v Praze budou souhlasit s dřívějším termínem. Uvidíme,“ dodal Igor.

Nové vedení školy je prý navíc kontaktovalo, aby Míša přerušila studium. Pokud studium nepřeruší, bude to prý bráno jako neúspěšné ukončení studia a Míšu by tak ze školy vyhodili. „Je až neuvěřitelné, že dcera marodí pro úraz, který si nezavinila sama, ale udělal to zaměstnanec školy a teď ještě toto. Opravdu kocourkov,“ uzavřel Igor s tím, že policie už měla údajně ukončit vyšetřování.

Video  Mladík střílel plynovkou do zastávky plné lidí  - městská policie Praha
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi