Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tragická smrt horolezce v Malé Fatře: Rasťovi (†39) už záchranáři nedokázali pomoci

Autor: jel - 
10. června 2023
17:32

Devětatřicetiletý horolezec Rastislav se zřítil v v pátek při slaňování skály Mních v pohoří Malá Fatra na Slovensku. Přestože na místo ihned vyrazili záchranáři, muži už nedokázali pomoci, pád nepřežil. Na zesnulého vzpomínají blízcí.

Poté, co Rastislav spadl, jeho kamarád ihned zavolal horskou službu. Oznámil jim, že s kolegou nemá žádný kontakt. Na pomoc ihned vyrazil vrtulník, na jehož palubě byli i členové horské služby. Druhá skupina horských záchranářů na místo vyrazila pozemní cestou.

Video  Rastislav nepřežil pád ze skály v Malé Fatře  - Horská záchranná služba SK
Video se připravuje ...

„Bohužel slovenský horolezec při pádu utrpěl poranění neslučitelná se životem. Záchranáři tělo nebohého horolezce transportovali do Štefanové, kde ho předali příslušníkům PZ SR a pohřební službě,“ popsala událost Horská záchranná služba.

Smutná zpráva zasáhla blízké zesnulého, kteří na něj vzpomínají na sociální síti. „Rastíku chybíš. Navždy si tě budu pamatovat jako top sportovce s velkým srdcem,“ napsala Lubica. „Rastíku, budeš se mnou při každé túře. Na každém kroku mě budeš ochraňovat. Získali jsme anděla,“ dodala Dominika. 

Z profilu zesnulého na sociální síti je zřejmé, že Rastislav byl velkým milovníkem horské turistiky a hor obecně.

Monika Šlauková ( 16. června 2023 14:09 )

Prislo sa s nim rozlucit neskutocne vela ludi...necudujem sa...bol to dobry clovek, syn, brat, bratranec, synovec, kamarat, kolega...lubime ho navzdy...

Monika Šlauková ( 16. června 2023 14:06 )

S Rastikom sme sa bohuzial museli rozlucit, ale stale bude v nasich srdieckach...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání