Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vojta (16) na Jičínsku vypadl z jedoucího vlaku: Život mu zachránili policisté, přišel jim poděkovat

Autor: jel - 
13. července 2023
18:47

Pátek 17. března 2023 mohl být pro šestnáctiletého Vojtu osudným dnem. Na trati mezi Kopidlnem a Jičínem totiž vypadl z okna jedoucího vlaku. Život mu zachránili dva policisté Lukáš Veselý a Marek Nýč, kteří jej po vyhlášeném pátrání našli ležet u kolejí a poskytli mu první pomoc.

Ve zmíněný den Vojtova rodina oznámila policii, že pohřešuje syna, jenž se nevrátil z návštěvy od kamaráda. Téměř ve stejnou chvíli oznámil policii průvodčí vlaku, že má podezření, že podnapilý muž vypadl z okna vlaku.

Policisté si propojili obě oznámení a vydali se mladíka podél kolejí hledat. „Po přiběhnutí k místu jsme zjistili, že chlapec nekomunikuje, je v bezvědomí, pouze chrčí a na bolestivé podněty nereaguje,“ popsali v minulosti dramatickou situaci policisté. „Následně jsem zahájil srdeční masáž, kdy si chlapec po nějaké době začal dávat ruku na prsa, ale byl stále v bezvědomí,“ prozradil zasahující strážce zákona.

Video  Život chlapci zachránili policisté.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

„Chtěl bych moc poděkovat oběma policistům, protože bez kluka by byl život poloviční. Opravdu jim patří velký dík!“ řekl k tomu v minulosti Vojtův otec.

Mladík byl čtyři dny v kómatu a nějakou dobu strávil v nemocnici nehybný. Od hrozné nehody naštěstí udělal obrovský pokrok a dnes jezdí na kole, cvičí a připravuje se na studium na střední škole.

Dvěma policistům, kteří mu zachránili život, přišel osobně poděkovat na služebnu. „V doprovodu svého otce a mladšího bratra dnes dorazil na obvodní oddělení v Kopidlně, kde osobně poděkoval zasahujícím policistům,“ informovala policejní mluvčí Eliška Pospíšilová. „Vojtovi přejeme mnoho sil a úspěchů v jeho druhé šanci na život,“ popřála na závěr mluvčí.

bafy81 ( 14. července 2023 07:58 )

Důvod vypadnutí? Tvl však ty okna jsou docela vysoko ne? To se musel hodně snažit.

krapotkin ( 14. července 2023 07:58 )

Nějak je mi divný, jak může člověk vypadnou z okna vlaku, když má sedět na zadku, ale u těchhle mlaďasů je možný všechno, když se třeba pro selfíčko vyšplhají na vagony a pak se diví, že je zasáhne proud z trolejí.

stařec ( 14. července 2023 07:36 )

V 16ti letech??,nas-at a nepustit k vodě !!!Vše zaplatit a nehrát na chudáka!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání