Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Senior vjel v Nové Pace do cesty motorkáři: Po srážce letěl vzduchem

Autor: VaB - 
30. června 2023
11:45

Další drsné video z dopravní nehody na Jičínsku. 69letý řidič osobního auta vyjížděl z parkoviště obchodního domu a nedal přednost motorce, která jela na hlavní silnici. Motorkář už střetu nedokázal zabránit a po nárazu letěl vzduchem!

Senior ve své hondě vyjížděl od obchodu v Nové Pace ve středu zhruba ve čtvrt na tři odpoledne. Pravděpodobně se ale nepodíval, zda po hlavní silnici něco nejede a bez zastavení vletěl do cesty jedoucímu motorkáři. V jednu chvíli dokonce zastavil, zřejmě se motorkáře lekl.

To byla ale osudová chyba. „I přes snahu třiačtyřicetiletého řidiče motorky, který se snažil brzdit, došlo ke střetu,“ popsala mluvčí policie Eliška Pospíšilová. Pak už přišel jen náraz a motorkář letěl vzduchem. Po dopadu se snažil zvednout, kvůli zranění to ale nešlo.

„Řidiče motocyklu si do své péče převzali záchranáři a byl převezen do nemocnice. Policisté provedli u zúčastněných řidičů dechovou zkoušku s negativním výsledkem,“ dodala Pospíšilová.

Policisté dodali, že motorkáři patří k těm vůbec nejzranitelnějším účastníkům na silnicích. „Případný střet s automobilem nebo jakoukoliv překážkou může mít až fatální následky,“ dodali. Na závěr upozorňují, aby byli motocyklisté na cestách opatrní.

Video  Senior v Nové Pace vjel do cesty motorkáři, který pak po střetu letěl vzduchem.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání