Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Stačilo pět vteřin a vše mohlo být jinak: Policie zveřejnila dramatické záběry z nehody na Jičínsku

Autor: VaB - 
29. června 2023
16:08

Stačilo pět vteřin a chvilka nepozornosti. Video zachycuje drsnou dopravní nehodu na Jičínsku. Šofér stříbrného osobáku přejel do protisměru, kde se střetl s kamionem, toho náraz odhodil na svodidla a ta ho následně odmrštila do protisměru, kde se střetl s dalším autem. Jenom shodou náhod nikdo při srážce nezemřel.

Z videa, které zveřejnila královéhradecká policie skoro až mrazí. Zachycuje dopravní nehodu, která se stala před pár měsíci na Jičínsku, ze dvou úhlu. Z pohledu modrého osobního auta a z kabiny kamionu.

Vše začalo tak, že řidič stříbrného auta přejel do protisměru. „Nevěnoval se řízení, přejel do protisměru, kde se střetl s kamionem,“ popsala Blesku mluvčí policistů Eliška Pospíšilová. Čelní střet mnohatunový kamion odhodil na svodidla po pravé straně, která ho odmrštila doleva.

„V protisměru se střetl s dalším protijedoucím vozidlem,“ dodala. Řidiče osobáků ve věku 35 a 55 let převezla do nemocnice zdravotnická záchranná služba. Shodou náhod bez vážnějších zranění, na místě nikdo svým zraněním nepodlehl.

K celému incidentu došlo v rozmezí pěti vteřin. Napomohla tomu například vysoká rychlost. Policisté zároveň varují, aby si lidé na silnicích dávali pozor. „Blížící se prázdninové měsíce využívá většina z nás k odpočinku mimo domov. Prázdninový provoz je pro řidiče obzvlášť náročný, často se vydáme na dlouhé cesty do dovolenkových destinací, na které nejsme zvyklí. Z pohledu tragických následků nehod patří prázdninové měsíce k těm nejrizikovějším,“ upozorňuje mluvčí.

Mezi nejdůležitější podle policistů patří nepřeceňování svých sil, pravidelné přestávky, pitný režim a neustálá bdělost. „Riziko dopravní nehody hrozí zejména při dlouhé jízdě v noci, pokud ostatní spolujezdci spí,“ zakončuje.

Video  Záběry z dopravní nehody na Jičínsku  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání