Autonehodu Dády Patrasové (67) z loňského května, po které herečka a zpěvačka odmítla dechovou zkoušku na alkohol, policie vyhodnotila jako trestný čin. Obvodní státní zástupce pro Prahu 10 Richard Houdek ve čtvrtek informoval, že byla Patrasová obžalována a míří před soud! 

„Státní zástupce podal v dané věci k Obvodnímu soudu pro Prahu 10 obžalobu na ženu ve věku 67 let pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky podle paragrafu 274 odstavce 1, 2 písmena a) trestního zákoníku, kterého se tato žena měla dopustit dne 23. května 2022 tím, že po předchozím požití alkoholických nápojů řídila osobní automobil a způsobila dvě dopravní nehody,“ sdělil Houdek TV Nova. 

Že by Dáda řídila opilá, to naprosto odmítá. „To nebylo pod vlivem alkoholu. Nikdo mi nebral krev, nikdo mi nedával dýchnout,“ sdělila herečka televizi. Dechovou zkoušku po nehodě přitom sama odmítla. Královna dětských srdcí je prý připravena bránit se u soudu a k celé věci se více vyjádří, až bude vše soudně uzavřeno. 

K nehodě došlo v pondělí 23. května 2022 v Benešovské ulici v Praze. Herečka jen pár metrů od svého domu nezvládla řízení a narazila do betonového zátarasu.  V autě s ní měl tehdy cestovat i její manžel Felix Slováček (80). Naštěstí se jim nic nestalo, ale auto Dáda sešrotovala z celé přední části.

Podle její verze stála za incidentem porucha motoru. „Auto je doteď v servisu, v motoru byla poškozená nějaká součástka. Bylo to neovladatelné,“ sdělila Blesku několik měsíců po nehodě loni v říjnu. 

Jen chvíli po bouračce přitom fotografové zachytili Dádu, jak se potácí ulicemi z jedné strany na druhou, málem ji srazil autobus a nakonec se svalila na zem, kde několik minut zůstala sedět na chodníku.

Video
Video se připravuje ...

Patrasová bourala, až airbag lítal: Dechovou zkoušku odmítla David Malík

Fotogalerie
56 fotografií