„Iveta byla pudovkin, primitiv… Nabízela jsem Láďovi rozvod, když si s ní začal,“ prozradila Aňa Štaidlová (76), bývalá manekýnka a vystudovaná právnička.

Manželovi prý hned na počátku avantýry nabídla, že se rozvedou. Láďa ale nechtěl. Jako ženatý se cítil s Ivetou lépe, mohl čelit jejím nájezdům ohledně dítěte a zlegalizování vztahu. Zpěvačka měla ve zvyku vyhrožovat sebevraždou a muzikant chtěl mít krytá záda.

„Rozvedli jsme se, až když byly naše děti velké. Po pětadvaceti letech, skoro šestadvaceti. To už se vlastně Iveta s Láďou rozcházela,“ konstatuje Štaidlová.

Podle ní ji vlastně Iveta zachránila, protože by jinak zřejmě sloužila manželovi až do smrti. „Byl to hypochondr a měl své nepříjemné vrtochy,“ tvrdí exmanželka.

Nóbl rodina

Anna, rozená Pleskotová, měla známého a mocného otce Václava Pleskota (†91). V padesátých letech se stal předsedou Československého olympijského výboru. Poté působil jako tajemník na ministerstvu zahraničních věcí. Byl to on, kdo v říjnu 1968 podepsal v OSN za Československo Deklaraci lidských práv. „Táta se narodil na šťastné planetě. Všechno mu šlo, ani nemusel vyvíjet moc velké úsilí,“ prozrazuje deníku Aha! Aňa.

A ještě dodává, že tatínek se těsně před důchodem stal ředitelem jediné tehdejší cestovní kanceláře Čedok. Jako příslušnice zlaté mládeže se pohybovala v blízkosti slavných. Tam potkala začínajícího muzikanta Ladislava Štaidla

Začátky známosti se Štaidlem popsala bez obalu. „Nebyla jsem žádná muzikantská Liduška, nezajímal mě. Pozval mě na oběd a pak mi usnul na rameni. Stalo se to dokonce několikrát po sobě,“ vzpomíná Štaidlová.

Pak přišla neplánovaně dvakrát do jiného stavu, potřetí už přerušení rezolutně odmítla. „Bála jsem se, že bych už taky nemusela mít děti. Tak jsme se vzali.“ Narodili se jim postupně dva synové a dcera. „Starala jsem se o Láďu, pečovala o děti a bydlela v baráku, kde ani netekla pitná voda,“ říká Aňa v pořadu Reného Kekelyho Face to Face. Navíc rozmazlovala muže snídaněmi do postele, pravidelnými obědy a večeřemi. „Teď jsem svobodná, dělám si, co chci,“ uzavírá.

Nevítaná snacha, Láďova maminka, které všichni říkali Miluška, nebyla z manželky mladšího syna nadšená. „Tchyně mě neměla ráda. Říkala, že jsem se posadila holou pr*elí do zlata. Já jí to nevymlouvala. Nepadly jsme si zkrátka do oka,“ připouští Aňa. Její rozvětvená rodina nikdy nouzí netrpěla.

Stoleté geny

Dnes bydlí Aňa, jež si původně s Láďovou pomocí pořídila po rozvodu byt nad Nuselskými schody, v domě u Apolináře. „Koupili jsme ho s Láďou ještě jako manželé. Mám pět vnoučat, snažím se pomáhat. Maminka oslavila sté narozeniny, tak třeba tady ještě nějaký čas budu,“ usmívá se.

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Štaidl (†75): Seznam jeho slavných milenek! Mall.tv

Fotogalerie
47 fotografií