Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zkáza ponorky Titan: Ve vraku našli ostatky miliardářů?

Autor: ČTK - 
29. června 2023
07:29

Americká pobřežní stráž ve středu informovala, že z trosek turistické ponorky Titan zřejmě získala lidské pozůstatky a že tento důkaz odveze do Spojených států. Ponorka implodovala při plavbě k potopenému parníku Titanic, zemřelo všech pět lidí na palubě.

Loď s troskami ponorky ve středu přistála u kanadských břehů. Americká pobřežní stráž v prohlášení vydaném ve středu večer informovala, že má trosky a důkazní materiál z mořského dna, mezi kterými jsou pravděpodobně i lidské pozůstatky.

„Tyto důkazy poskytnou vyšetřovatelům z několika zemí zásadní vhled do příčin této tragédie,“ uvedl Jason Neubauer, hlavní vyšetřovatel pobřežní stráže. „Je nutné odvést pořádný kus práci, abychom pochopili, co vedlo ke katastrofální zkáze Titanu, a abychom pomohli zajistit, že se podobná tragédie už nikdy nestane,“ dodal.

Smrt při implozi

Malá ponorka Titan se pohřešovala pět dní poté, co se s ní přerušilo spojení. Minulý čtvrtek se při rozsáhlé pátrací akci našly její trosky a americká pobřežní stráž uvedla, že lidé v ní pravděpodobně zemřeli při implozi.

Video  Paul-Henri Nargeolet krátce předtím, než nastoupil na osudné plavidlo.  - TikTok
Video se připravuje ...

Jirik-ta ( 29. června 2023 14:20 )

pitva už byla

Jirik-ta ( 29. června 2023 14:20 )

maxpax ( 29. června 2023 14:12 )

Poněkud neetická až morbidní zábava miliardářů skončila neúspěchem. Tak si nyní pozůstalí rozeberou ty slisované kousíčky svých příbuzných a mohou napřesrok zas pořádat vyhlídkové výlety už ne jen k Titaniku ale i k Titanu. Něco málo z něj na mořském dně jistě zůstalo.

trintin ( 29. června 2023 14:09 )

Za socialsmu u nás nešlo nic koupit. Celý svět se nám vysmíval že si vyrábíme míchačky na maltu, sekačky na trávu, cirkulárky, malotraktory. Dnes se miliardáři potápějí v podomácku vyrobené ponorce a nesměje se jim nikdo.

verka1 ( 29. června 2023 13:30 )

Musí nás informovat, budou zjišťovat, pitva jaká byla příčina smrti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání