Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šokující inzerát společnosti OceanGate: V době záchranné mise nabízela práci pilota ponorky!

Autor: ČTK, rc - 
24. června 2023
13:00

Tragicky dopadlo pátrání po turistické ponorce společnosti OceanGate Expeditions, která se v neděli 18. června vydala na cestu k vraku Titaniku. Pětičlenná posádka ponorky Titan zemřela při implozi. Zahynul i šéf společnosti Stockton Rush. Svět šokoval inzerát společnosti, který publikovala na svých webových stránkách ještě v době, kdy probíhala záchranná mise! V inzerátu nabízeli pozici pilota ponorky.

Na svou poslední cestu se vypravila v neděli 18. června a kontakt s doprovodnou lodí ztratila krátce po ponoření. Po plavidle zhruba 700 kilometrů jižně od kanadského ostrova Nový Foundland pátraly lodě, letadla, dálkově ovládané ponorky, robotické mechanismy určené k práci v hlubinách a další zařízení. Ve čtvrtek večer americká pobřežní stráž uvedla, že pětičlenná posádka zřejmě zahynula při implozi, která možná nastala už v neděli.

Šokující inzerát

Společnost OceanGate Expeditions podle amerického deníku New York Post v době, kdy ještě probíhala záchranná akce, zveřejnila šokující inzerát. V nabídce zaměstnání nabízela pozici „pilota ponorky/námořního technika“. Zájemce musí být ochotný „pracovat na moři celé týdny" a musí mít „zkušenosti s provozem malých lodí a prací na velkých komerčních plavidlech“. Rovněž zájemci nesmí chybět sebevědomí, musí být flexibilní a schopný pracovat v týmu.

Inzerát již společnost smazala, ovšem hned po jeho zveřejnění začal kolovat na sociálních sítích. „Mohu se přihlásit, když mám herní zkušenosti a nemám žádnou vůli žít?“ okomentoval jej jeden z uživatelů. „To je prostě děsivé,“ dodal další. „Také hledají nového generálního ředitele?“ reagoval další uživatel.

Video  Paul-Henri Nargeolet krátce předtím, než nastoupil na osudné plavidlo.  - TikTok
Video se připravuje ...

Lomikel ( 24. června 2023 23:49 )

No a co?
Ponorek mají plnej sklad, ale piloti jim ubývají.

lollo ( 24. června 2023 20:35 )

Nojo, tak tímhle tempem budou potřebovat často nové piloty.

verka1 ( 24. června 2023 14:51 )

Majitel společnosti zemřel v ponorce a mají asi další ponorky a potřebují pilota.

Pipina Královská ( 24. června 2023 13:43 )

Takže práci kamikadze 🤔

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání