Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Byl vyděšený, na ponorku šel jen kvůli otci! Mrazivá slova tety studenta, který zemřel v mžiku po rozdrcení

Autor: šim - 
23. června 2023
06:14

Celý svět sledoval čtyřdenní závod o čas, který neúprosně ukrajoval z množství kyslíku, který měla pro přežití posádka ponorky OceanGate Titan, jež se v neděli potopila k vraku Titaniku. Na její palubě byl také 19letý Suleman, syn pákistánského miliardáře. Jeho teta nyní řekla, že student z ponoru nebyl vůbec nadšený, ba právě naopak.

Jeden z nejbohatších mužů Pákistánu Shahzada Dawood a jeho syn Suleman jsou jedni z obětí, kteří zemřeli v okamžiku hned po „katastrofální implozi“ jen 50 metrů od vraku Titaniku. Nyní začínají promlouvat známí a příbuzní. Teta 19letého studena z Glasgow odhalila, že chlapec byl „vyděšený“ a extrémního výletu na dno oceánu se zúčastnil jen proto, aby potěšil svého otce ke Dni otců.

Azmed Dawoodová, která žije v Amsterodamu, pro americkou stanici NBC News prozradila, že když mluvila se svým synovcem naposledy, řekl jí, že má strach, ale že se cítí pod tlakem svého otce, kterého celý příběh ztroskotání Titaniku doslova fascinoval. „Myslím na Sulemana, je mu 19 let. Možná tam lapal po dechu… Upřímně řečeno, bylo to ochromující,“ dodala zdrcená teta.

Krom otce se synem byl na palubě ponorky britský miliardář a dobrodruh Hamish Harding, jeden z předních expertů na Titanic, francouzský objevitel Paul-Henri Nargeolet a spolumajitel společnosti provozující extrémní ponory k Titaniku Stockton Rush.

Trosky ponorky byly objeveny ve čtvrtek, podle velitele zásahu americké pobřežní stráže ponorka nevydržela obrovský tlak vody, který v téměř 4 kilometrech pod hladinou panuje, a byla rozdrcena. Posádka neměla šanci na přežití, podle experta zemřela „v milisekundě“ poté.

Video  Blesk Podcast: Ve ztracené ponorce má Ondřej Vrkoč kamaráda  - pdc, bp, Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

rukkapane ( 23. června 2023 18:24 )

Tak zalez kokoute

sarkays ( 23. června 2023 16:30 )

Moc smutné některé komentáře mě udivují.

trintin ( 23. června 2023 13:06 )

...na ponorku šel jen kvůli otci?? O chudácích, kteří zahynuli v odpadkových kontejnerech se tolik článku nepsalo.

doktormediciny ( 23. června 2023 12:52 )

Hm no...Ja si myslim ze nebylo zpocitano jakemu tlaku bude ponmorka vystavena ve 4km

JaNat ( 23. června 2023 12:16 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání