Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

První slova příbuzných z osudné ponorky: Co si myslí o záchranné operaci?

Autor: fik - 
22. června 2023
19:19

Společnosti OceanGate údajně trvalo celých osm hodin, než ponorku Titan označila za pohřešovanou. Rodina britského miliardáře Hamishe Hardinga kritizuje společnost za „děsivé“ zpoždění. Společnost OceanGate mezitím potvrdila smutnou zprávu. Všech pět pasažérů je po smrti. 

Ponorka Titan společnosti OceanGate měla namířeno k vraku slavného Titaniku. Hodinu a 45 minut po ponoru ale společnost s ponorkou ztratila kontakt. Pobřežní stráži Spojených států byla ponorka nahlášena jako nezvěstná prý až o osm hodin později, informoval deník Daily Mail. Kanadská pobřežní stráž byla podle listu upozorněna ještě o několik hodin později.

Společnost zatím nevysvětlila, proč trvalo tak dlouho upozornit pobřežní stráž, když s ponorkou ztratila spojení. To nyní OceanGate vyčítá rodina jednoho z pasažérů, miliardáře a dobrodruha Hamishe Hardinga.

Kathleen Cosnettová, sestřenice pana Hardinga, řekla, že zpoždění před kontaktováním úřadů bylo „příliš dlouhé“. „Je to velmi znepokojující. Trvalo to tak dlouho, než se je vydali zachránit. Myslela bych si, že tři hodiny budou naprosté minimum,“ svěřila se zoufalá žena.

V oblasti Atlantiku, kde se pátralo po zmizelé ponorce, mezitím záchranáři objevili trosky. Na twitteru o tom informovala americká pobřežní stráž. Posléze se potvrdilo, že jde o trosky pohřešovaného plavidla a všech pět pasažérů je po smrti. 

Video  Blesk Podcast: Ve ztracené ponorce má Ondřej Vrkoč kamaráda.  - pdc, bp, Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

Milly Melon ( 23. června 2023 10:18 )

Soukromy byznys za ranec skvary by měl mít za ty prachy potazmo vlastní zachranny system.....nicméně miliardari se domnivaji že obyčejný smrtelnik v pozicich zachrannych tymu vytvoreny zejména pro nešťastniky kteří se ne vlastní vinou dostali do potizi často při vykonu povolaní jako ke treba rybolov v arktickych pobrezich.....tak přesně ti v podstatě poslední clanky priorit na miliardarskych zebricich...od těch ajednou v nouzi chtějí aby všechno další šlo stranou a.zabyvali se jen jimi.....Bohužel ti obyčejní, řadoví v takových pripadech velké vykony nevydavaji ,mohli by je vydavat jen ti které sám miliardar sponzoruje a v tomto případě sponzoring pritomnych sel úplně do jimych odvetvi byznysů což v této situaci nepomohlo...Nicméně dle zapadniho tissue mnozí dedicové už dnes podavali podnet k vtporadani takže to snad ani nevypada že moc smutni....

fido2 ( 23. června 2023 09:38 )

V tomto případě zpoždění nehrálo roli. Nijak by jim nepomohli.

Jokl ( 23. června 2023 08:24 )

Hlavně,že si to za ty peníze užili.Otázka je jestli platili předem,nebo měli platit až po vyno­ření­.Ostat­ně,kdo si může užít takovou adrenalinovou smrt.Za ty peníze to stojí.Kdyby neměli peníze tak by natáhli brka v posteli.Ó ti se měli.

verka1 ( 23. června 2023 06:34 )

Společnost věděla už v neděli co se stalo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání