Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Ztroskotaná ponorka se řídila špatně hodnoceným herním ovladačem za pár stovek! Absolutní krám, píší uživatelé

Aktualizováno -
22. června 2023
20:40
Autor: rc, ČTK - 
22. června 2023
15:35

Záchranné týmy od neděle pátraly po turistické ponorce, která zmizela v hlubinách severního Atlantiku. Plavidlo vezlo pětičlennou posádku k vraku Titaniku. Šance na záchranu pasažérů zmizely. Společnost potvrdila OceanGate potvrdila smutnou zprávu, jsou po smrti. 

Plavidlo Titan používané pro cesty k vraku slavného britského parníku Titanik se v neděli večer ztratilo v severním Atlantiku stovky kilometrů od kanadského pobřeží. Vyplulo ten den ráno místního času (po poledni SELČ), přičemž podle společnosti OceanGate Expeditions měla ponorka zásoby kyslíku zhruba na 96 hodin. Tato doba ve čtvrtek kolem jedné hodiny odpoledne uplynula, aniž by rozsáhlá mezinárodní pátrací operace přinesla kýžený výsledek.

Záchranáři mezitím objevily podezřelé trosky. Šlo o části ponorky, která měla směřovat k Titaniku. „V oblasti, kde po pohřešované ponorce pátrají dálkově řízená plavidla, byly nalezeny trosky,“ napsala pobřežní stráž. Posléze firma zajišťující plavby v miniplavidlu potvrdila, že všech pět cestujících je po smrti. 

Ovladač za pár stovek

Ponorku pilotoval Stockton Rush, šéf společnosti OceanGate, a to pomocí bezdrátového herního ovladače Logitech G F710, který výrobce uvedl na trh v roce 2010. Do ovladače se vkládají dvě baterie AA a je kompatibilní s deset let starým systémem Windows. Jak uvádí britský deník Daily Mail, ovladač se prodává za 29,99 amerických dolarů (cca 650 Kč).

Na Amazonu nemá od uživatelů příliš lichotivé recenze. Na stránce internetového obchodu jeden z recenzentů uvedl, že si v roce 2017 koupil hned dva ovladače, které „po čtyřech měsících skončily v koši“. „Absolutní krám!“ píše další. „Nevěřte recenzím od lidí, kteří milují tento ovladač, pravděpodobně jsou falešné, protože každý, kdo tento ovladač skutečně používal, by ho nenáviděl,“ stojí v další recenzi.

Video  Blesk Podcast: Ve ztracené ponorce má Ondřej Vrkoč kamaráda.  - pdc, bp, Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

mrkevmrkev ( 22. června 2023 22:34 )

Jenom jestli to je pravda. Co? Všechno! Dnes se dá účelově nafixlovat všechno.

kralovna-vsech-mori ( 22. června 2023 22:16 )

Týýý vogo. Jízdenka za 5 mega a ovlídání za 650 kaček. To navymyslíš,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání