Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V ponorce u Titaniku zahynula celá posádka: Poslední záběry před potopením!

Autor: fik - 
22. června 2023
17:15

Dvaadvacetiletá Abby Jacksonová, členka posádky mateřské lodi Titanu, zveřejnila na platformě TikTok video zachycující ponorku těsně předtím, než zahájila svůj osudný sestup k vraku Titaniku.

Turistická ponorka Titan provozovaná společností OceanGate se ztratila v neděli 18. června v mezinárodních vodách Atlantského oceánu s pěti lidmi na palubě. Společnost posléze potvrdila smutnou zprávu, že všech pět cestujících zahynulo.

V době ponoru byla na místě přítomna také mateřská loď Polar Prince, expediční loď používaná při podobných turistických výletech. Právě z této lodi dvaadvacetiletá kameramanka Abby Jacksonová, zaměstnankyně společnosti, pořídila poslední video ponorky Titan.

Kameramanka video sdílela na platformě TikTok. Záběry zachycují Abby stojící na kraji paluby, usmívá se a za ní lze ve vodě spatřit ponorku pár okamžiků před osudným ponorem.

Video  Mladá kameramanka zachytila ponorku těsně před osudným ponořením!  - TikTok
Video se připravuje ...

Dívka na jednom ze svých videí také zachytila Paula-Henriho Nargeoleta, bývalého velitele francouzského námořnictva, zkušeného potápěče a pilota ponorek. Záběry zachytila jen krátce předtím, než nastoupil na osudné plavidlo.

Video  Paul-Henri Nargeolet krátce předtím, než nastoupil na osudné plavidlo.  - TikTok
Video se připravuje ...

Paulovi se přezdívalo „Pan Titanik“, protože trosky samotné lodi navštívil již sedmatřicetkrát. Na videu sedí na boku nafukovacího člunu, mává a usmívá se do kamery.

 

 

Jirik-ta ( 23. června 2023 21:53 )

Nám se takto vcucnul fekál v práci - jak plechovka od piva. Nejprve tam urezly vzpěry - výztuže uvnitř. Pak jednou jsem zapnul vývěvu a luplo to jako víčko omnia, když otevřete sklenici. Při pohledu na vodoznak bylo plno. Tak jsem vývěvu hned vypnul a šel se podívat - jako ta plechovka od piva. Kolega ho chtěl ještě zkusit vyfouknout do původní podoby.

Jirik-ta ( 23. června 2023 21:32 )

Jirik-ta ( 23. června 2023 21:31 )

Jirik-ta ( 23. června 2023 21:31 )

Jirik-ta ( 23. června 2023 21:31 )

oni byli deg-degere-degenere, zkrátka tupouni

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání