Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Miliardáři z ponorky, která se ztratila u Titaniku: Tváře těch, kterým dochází kyslík!

  • Autor: shp,Aleš Ligas - 
    20. 6. 2023
    10:21

    Toto jsou tváře těch, kteří právě bojují o své životy. Toto jsou lidé, kteří nasedli do ponorky společnosti OceanGate Expeditions, která se ztratila ve vodách poblíž vraku nechvalně proslulého parníku Titanic. Je mezi nimi britský milionář, šéf společnosti, která plavbu organizuje, i zkušený pilot ponorky. Těmto lidem dojde vzduch nejpozději zhruba ve čtvrtek ve 13 hodin. Za lístek za ponor k nejslavnějšímu vraku každý zaplatil přes 5 milionů korun.

  • 1.Britský miliardář Hamish Harding

    Hamish Harding
    Miliardář, letecký pilot a v neposlední řadě také otec. To je Hamish Harding, šéf společnosti Action Aviation v Dubaji, uvedl Daily Mail. „Jsem pyšný, že mohu konečně oznámit, že jsem se přidal k OceanGate Expeditions na její RMS Titanic misi jako specialista, který v ponorce zamíří dolů k Titaniku. Kvůli nejhorší zimě v Newfoundlandu za posledních 40 let bude tato mise nejspíš první a jediná s lidskou posádkou, která se vypraví k Titaniku v roce 2023,“ napsal sám Harding na facebooku.

  • 2.Šéf společnosti OceanGate Stockton Rush

    Stockton Rush
    Dalším cestujícím v ponorce, se kterou bylo ztraceno spojení, není nikdo jiný, než sám šéf společnosti OceanGate Stockton Rush, napsal Daily Mirror. Potápění k Titaniku si nechtěl nechat za žádnou cenu ujít. Jak stojí na stránkách firmy, založil ji už v roce 2009. Sám je pilot a napsal nespočet odborných článků o ponorkách a potápění. Snad ho nebude sen o společnosti snů stát život...

  • 3.Námořník Paul-Henry Nargeolet

    Námořník Paul-Henry Nargeolet
    Jen málo lidí na světě ví o Titaniku tolik jako Paul-Henry Nargeolet. Francouzský námořník patří mezi největší odborníky na zkázu nejslavnějšího potopeného parníku. Jak uvedl web Fox News, Nargeolet je považován za největší kapacitu, co se Titaniku vůbec týče. Je zapsán jako ředitel celého Podvodního výzkumu pro E/M skupinu a RMS Titanic. Tento významný muž sám vedl tucty výprav k Titaniku, sám se k němu několikrát potápěl a mezi jeho zásluhy patří vylovení tisíců artefaktů včetně vytažení 20tunové části trupu Titaniku.

  • 4.Shahzada Dawood a jeho náctiletý syn

    Shahzada Dawood s manželkou.
    Velmi vlivný muž. Shahzada Dawood patří mezi nejbohatší muže z Pákistánu, napsal britský Daily Mail. Již dlouhou dobu však žije ve Velké Británii, kde podniká a patří mezi zdejší smetánku. Dawood je vicepředseda společnosti Engro Corporation, která se specializuje na hnojiva, jídlo a energie. Stejně důležitou roli sehrává ve společnosti Engro Corporation. Jde o rodilého Pákistánce, který studoval práva na Univerzitě v Buckingamu. Nejsmutnější je, že na palubě ponorky je i jeho náctiletý syn. Celkem těchto pět lidí čeká na záchranu. Nebo už došlo na nejhorší?
    Video  Blesk Podcast: Druhá zkáza Titanicu. Do roku 2030 se vrak rozpadne  - Jiří Marek, Lukáš Červený
    Video se připravuje ...

  • 5.Galerie video

    Video  Blesk Podcast: Druhá zkáza Titanicu. Do roku 2030 se vrak rozpadne  - Jiří Marek, Lukáš Červený
    Video se připravuje ...

nemocna ( 21. června 2023 10:06 )

Milionáři už nevědí co dělat s tolika penězi, místo aby pomohli chudým hladovým si zaplatí smrt dušením za 5 milionů!!!

punisherr ( 20. června 2023 22:46 )

Já to nechápu. To se nemůžou vynořit?
Nad hladinou je kyslíku dost a tam už je někdo uvidí ne?

turista.z. ( 20. června 2023 16:47 )

Penez maji dost, tak si kyslik muzou koupit, né.??
Ano, je to tak, ze jsou situace, ze nepomuzou zadny prachy sveta... ☝

jikopec ( 20. června 2023 16:24 )

Z lidského neštěstí se nemá dělat pouťová atrakce.Lidé na Titaniku prošli peklem.

alala ( 20. června 2023 13:36 )

Dříve by se řeklo, že roupama už nevěděli, co dělat. Všude byli, všechno znají, tak co jít obhlizet vrak ztroskotane lodi, na které zahynulo tolik lidí.

Zobrazit celou diskusi