Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dojemná slova velitele hasičů po pohřbu Zdeňka (†34): Byl pro mě skoro jako syn!

Autor: jel - 
27. července 2023
11:51

Čtyřiatřicetiletý hasič a otec ročního chlapečka Zdeněk Hejduk zemřel minulý týden při havárii hasičské cisterny, která jela k požáru v Krakovanech na Kolínsku. Ve středu se s tragicky zesnulým mužem přišly v Kolíně rozloučit stovky lidí. Ředitel hasičského územního odboru Kolín Dalibor Zeman po obřadu popsal, že Zdeněk byl pro něj skoro jako syn a zároveň kamarád.

Požár rodinného domu v Krakovanech vypukl ve středu 19. července krátce před půlnocí. Na místo vyrazili hasiči z Kolína. Nicméně při cestě k zásahu hasičská cisterna plná vody havarovala. Cisterna nejdříve narazila do semaforu a následně do rodinného domu. Při tragické nehodě zemřel mladý hasič, na něhož doma čekala manželka Karolína a ani ne dvouletý syn Zdeněček.

Ve středu 26. července proběhlo v obřadní síni v Kolíně poslední rozloučení. Na místo dorazilo velké množství hostů. Rakev zdobila česká vlajka a helma zesnulého. Slzy neudržel ani ministr vnitra Vít Rakušan, který pronesl úvodní slovo. 

Velitel kolínských hasičů Dalibor Zeman se svěřil TV Nova, že Zdeněk byl pro něj skoro jako syn a zároveň kamarád. „To já jsem mu říkal ať jde k nám, k hasičům,“ vysvětlil.

„Není to tak dávno, co se ho někdo ptal na to, jak se cítí ohledně toho, že může v práci zemřít a on řekl: ‚Já už v životě všechno mám, mám syna, mám manželku, mám skvělej život, mám práci, která mě baví a to mi stačí k tomu, že už můžu klidně odejít z tohoto světa,“ dodal se slzami v očích Zeman. 

Smutná smrt zasáhla hasiče po celé republice a na zesnulého vzpomínají lidé i na sociálních sítích. Vznikla také finanční sbírka na pomoc pozůstalé manželce s malým synkem.

Video  Bleskové zprávy: Další problémy Mynáře a rázné řešení v Chorvatsku  - Petr Macek
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi