Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Nehodu u Nymburku nepřežil jeden člověk. Na Kolínsku havaroval motorkář bez helmy

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK, chal - 
29. dubna 2023
21:34

Jeden pasažér zemřel při sobotní nehodě dvou osobních aut na Nymbursku. Další dva lidé se zranili a stejně dopadl i motorkář, který se na svém stroji proháněl na Kolínsku bez helmy.

U Bříství na Nymbursku se v sobotu odpoledne srazila dvě osobní auta. Jeden člověk nehodu nepřežil, další dva utrpěli zranění. Příčinou bylo zřejmě nedání přednosti v jízdě, řekla policejní mluvčí Michaela Richterová.

Nehoda se stala kolem 14:30 u sjezdu z dálnice D11. Jeden z šoférů zůstal ve vozidle zaklíněn, vyprostili ho hasiči a předali záchranářům. Muž ale zraněním podlehl. Jeho spolujezdkyně a druhý řidič utrpěli těžké a lehké zranění.

Místo dopravní nehody policisté zdokumentovali pomocí dronů. Příčinu a okolnosti nehody budou zjišťovat. „U zemřelého nařídili soudní pitvu pro přesné zjištění příčiny smrti,“ dodala mluvčí.

K nehodě došlo i v Chotouni na Kolínsku, kde odpoledne havaroval devětatřicetiletý motocyklista, který vyjel mimo silnici a utrpěl těžké zranění. Podle policie neměl na hlavě přilbu. Záchranáři ho museli oživovat, vrtulník zraněného přepravil do nemocnice, řekla Michaela Richterová.

Nehoda se stala po 14:00. Okolnostmi se zabývají kolínští policisté. Policisté vzhledem ke zranění nemohli u motorkáře provést dechovou zkoušku. „Proto byl u něho vyžádán odběr krve, zda nebyl například pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek,“ dodala mluvčí.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání