Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Klokaního uprchlíka lapli po tři čtvrtě roce. Osudnou mu byla láska k hřbitovu

Klokana Bennettova se podařilo odchytit po dlouhých měsících.
Klokana Bennettova se podařilo odchytit po dlouhých měsících.  (Autor: Facebook.com/Můj Kolín)
Autor: pma - 
22. dubna 2023
10:41

V létě loňského roku utekl na Kolínsku klokan. Jeho majitel zvíře opakovaně hledal a bál se, že ztracený vačnatec nepřežije zimu. Klokan chladné měsíce přečkal ve zdraví, a dokonce se vrátil domů. Na odchytu mají zásluhu kolínští strážníci.

Když si muž z Kolínska loni v létě přivezl z Belgie dva klokany, zřejmě netušil, co s jedním z nich bude mít za starosti. Dvojice vačnatců se dostala ven ze špatně zajištěné přepravní bedny a neštěstí bylo na světě. Klokaní samičku se sice podařilo po třech dnech odchytit v blízkosti bydliště, samec ale nebyl k nalezení.

Zatoulaného zvířete si lidé na Kolínsku všímali. Skákající klokan často vyděsil řidiče či kolemjdoucí. Pokusů o jeho odchytit bylo hned několik, samec ale vždy utekl a záchranná akce se nezdařila. Majitel se po dlouhých týdnech s přibývajícím ochlazením bál, že klokan zimní měsíce nepřežije. Vačnatec je totiž býložravec a živí se hlavně trávou a rostlinami.

Oblíbeným místem, kudy klokan Bennettov často hopkal, bylo i okolí kolínského hřbitova. Před několika dny přijali tamní strážníci ohlášení, že se vačnatec znovu pohybuje v blízkosti místa posledního odpočinku zemřelých. Policistům se po příjezdu podařilo zvíře zahnat do kouta hřbitova k plotu a zvíře nakonec odchytili.

Klokan byl převezen do kolínského útulku, kde čekal na svého majitele. „Šťastný majitel poté, co si zvíře vyzvedl v městském útulku, přišel na služebnu MP Kolín strážníkům osobně poděkovat. Jak následně uvedl, zvíře je v naprostém pořádku, bez známek stresu a v ,dobré kondici’,“ popsala pro Kolínský deník mluvčí strážníků Helena Honkiszová.

Video  Strážníci naháněli v Brně uprchlého pštrosa Edu  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání