Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na doživotí: Petr Zápotocký dostal za vraždu seniorky doživotí i přesto, že nenašli mrtvolu

Autor: VaB - 
8. března 2023
05:00

Není tělo, není vražda? Známá hláška nejen mezi veřejností ale i kriminalisty, byť jimi asi méně oblíbená. Tou se zřejmě snažil řídit nebezpečný recidivista a lhář Petr Zápotocký. Ten zavraždil nebohou stařenku Květoslavu Šátkovou (†73) z Cerhenic, jejíž tělo se našlo, až když seděl Zápotocký ve vězení. Dostal doživotí i přesto, že mrtvola zavražděné se v době vyhlášení rozsudku nenašla. Případ notorického lháře popisujeme v seriálu Na doživotí.

Petr Zápotocký (58) z Cerhenic na Kolínsku si coby zločinec troufl vždy jen na ženy. Už v roce 1988 si za loupežné přepadení sousedky měl odsedět sedmiletý trest vězení. Bohužel ale jako většina tehdejších odsouzenců si ve vězení odseděl dva roky a poté vyšel na podmínku na svobodu.

Chvíli zřejmě sekal latinu, zhruba dva roky. Pak napadl další starší ženu, a to rovnou u ní doma. Byla to pro něj prakticky sousedka. Tuto stařenku oloupil, strhal z ní oblečení a snažil se ji utopit ve vaně. Ale naštěstí se mu to nepovedlo. Opět putoval za mříže, tentokrát už za pokus o vraždu na dvanáct let. Po deseti letech vyšel z basy ven. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání