Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dojemná pieta pro Zdeňka (†34): Hasiči pro zesnulého kolegu uspořádali sbírku a plánují symbolické poslední rozloučení!

Autor: pma - 
26. července 2023
05:00

Minulý týden vyjížděl hasič Zdeněk Hejduk (†34) se svými kolegy k požáru rodinného domu v Krakovanech na Kolínsku. Hasičská cisterna ale při cestě k požáru havarovala. Tragédie se bohužel Zdeňkovi stala osudnou. Hrdina po sobě zanechal ani ne dvouletého synka Zdeněčka a zničenou manželku Karolínu. Kolegové se rodině rozhodli pomoc skrze veřejnou sbírku. Zdeňkovi chtějí hasiči vzdát hold i v den pohřbu symbolickým rozloučením.

Ve středu 19. července 2023 byly na všech budovách Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR) staženy vlajky na půl žerdi. Důvodem bylo uctění památky hasiče Zdeňka Hejduka. Ten osudného dne vyjížděl s kolínskými kolegy k požáru rodinného domu v Krakovanech. Na místo ale nedojeli. Po cestě došlo k havárii hasičské cisterny, Zdeněk svým zraněním na místě podlehl.

„Zdeněk už svého malého syna nikdy nepohladí, svou ženu Karolínu neobejme. Kolegové při zásahu z vysílačky neuslyší jeho hlas. Tato tragická nehoda nám náhle vzala usměvavého a dobře naladěného člověka, skvělého kamaráda, obětavého hasiče, milujícího manžela a starostlivého tátu. Byl připraven kdykoliv komukoliv pomoci,“ vyjádřili se nad ztrátou kolegy členové Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje. Ti se na pomoc rodině rozhodli založit i veřejnou sbírku.

Podobně se už před časem zachoval i Okresní fotbalový svaz v Kutné Hoře, kde Zdeněk působil jako sudí. „Strašně smutná zpráva zasáhla nás všechny. Každé slovo je asi zbytečné,“ vyjádřil se svaz, který krátce Zdeňkově smrti založil transparentní účet. Během pár dní lidé přispěli téměř 730 tisíc korun.

Pohřeb se uskuteční ve středu 26. července v Kolíně. V ten samý den se na padlého kolegu rozhodli zavzpomínat i hasiči z celé České republiky. „Podle rozkazu generálního ředitele HZS ČR vyjedeme v den pohřbu 26. července 2023 ve 13:00 s hasičskou technikou se zapnutými majáky (bez zvukového signálu) před stanice. Nastoupené osádky v zásahových oděvech uctí Zdeňkovu památku minutou ticha,“ uvedli v úterý hasiči na sociálních sítích.

milan59 ( 26. července 2023 09:42 )

Velká škoda mladého člověka,ale bude ten kdo zavinil tu nehodu potrestán ?

msamec3 ( 26. července 2023 06:35 )

Tohle je smutné a upřímnou soustrast škoda tak mladého člověka

Zobrazit celou diskusi