Chodec byl podle policistů sražen v noci na pátek – konkrétně v rozmezí od 20. 7. 2023 21:00 hodin do 21. 7. 2023 04:30 hodin, a to na parkovišti stanice Orlen (Benzine) v Průhonicích ve směru do centra Prahy. 

„Kriminalisté zjistili, že zatím nezjištěný řidič projížděl výše zmiňovanou parkovací plochou s vyznačeným šikmým parkovacím stáním, přičemž během průjezdu došlo ke kontaktu s chodcem, který při srážce utrpěl smrtelné zranění. Řidič následně z místa odjel, aniž by splnil povinnosti vyplývající z účasti na dopravní nehodě,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk koncem července.

Policisté pátrají po tahači a návěsu. Tahač měl být značky Renault, typ T Gama, měl bílou barvu a pod čelním sklem blíže nespecifikovaný nápis přepravní společnosti v modré barvě. Plachta návěsu byla tmavá a bez polepů či textů. Auto podle svědků řídil zhruba 50 až 55letý muž s šedými vlasy po ramena. 

Nejen po podezřelém ale policisté pátrají. „Prosíme všechny, kteří se v uvedenou dobu pohybovali na tomto parkovišti a mohli by přispět k objasnění okolností předmětné dopravní nehody, a to jak vlastní svědeckou výpovědí, tak poskytnutím kamerových záznamů z palubních kamer vozidel, aby se ozvali na linku 158,“ uvedl Daněk.

V polovině srpna pak dodal, že se podařilo zajistit fotografie, na nichž je zachycen muž s kamionem, který mohl mít na nehodě účast. „Jestli muže někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ žádá.

Fotogalerie
7 fotografií