Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragédie v zábavním parku: Po vykolejení horské dráhy zemřel člověk!

Autor: ČTK - 
25. června 2023
17:08

V zábavním parku Gröna Lund ve Stockholmu v neděli zemřel jeden člověk a dalších devět utrpělo zranění po nehodě vláčku horské dráhy, uvedla policie a zástupce areálu. Podle agentury TT obsazený vozík spadl z výšky několika metrů. Zábavní park ve švédské metropoli je na neurčito zavřený.

V lunaparku byla v době nehody shodou okolností reportérka stanice SVT, podle níž v areálu zasahovala policie a záchranáři, zraněné odvážel i vrtulník. „Můj manžel viděl vozík horské dráhy, jak i s lidmi padá k zemi,“ řekla Jenny Lagerstedtová.

Podle výpovědí svědků vláček na atrakci s názvem Jetline částečně vykolejil. Na této horské dráze se podle informací zábavního parku jezdí rychlostí až 90 kilometrů v hodině, koleje jsou dlouhé 800 metrů a místy dráha dosahuje až do výšky 30 metrů.

„Je to tragické a šokující a bohužel jsme se dozvěděli, že jedna osoba zemřela,“ uvedla mluvčí parku Annika Troseliusová. Policie podle agentury Reuters sdělila, že devět lidí skončilo v nemocnici, z toho tři s vážnými zraněními.

Gröna Lund v prohlášení informoval, že park se 140letou historií bude až do odvolání pro veřejnost uzavřený.

Video  Horská dráha v akvaparku Pasohlávky  - Hynek Zdeněk, blesk.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání