Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Drsná nehoda na Bruntálsku: Motorkář zemřel po srážce s náklaďákem!

Aktualizováno -
23. června 2023
17:22
Autor: ČTK - 
23. června 2023
17:05

Motorkář nepřežil v pátek odpoledne na Bruntálsku nehodu. Při kolizi s nákladním vozem utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Řidič vozu jedoucí za motorkářem ve snaze vyhnout se sjel do příkopu. Další dva lidé utrpěli zranění, jednoho z nich s podezřením na poranění mozku vrtulník přepravil do nemocnice. ČTK to řekli mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková a mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Nehoda se stala okolo 14:30 na silnici I/57 nedaleko Krnova. Silnice je neprůjezdná, obnovení provozu se očekává okolo 20:00. Podle předběžných výsledků vyšetřování nehodu zavinil motorkář, který začal předjíždět bílý osobní automobil.

Vjel do protisměru, kde jel nákladní vůz s návěsem. Jeho řidič se snažil vyhnout, při tom se ale návěs převrátil a motorkář do něj narazil. Řidič dalšího vozu jedoucího za motorkou o náklad zavadil a náraz jej odhodil do příkopu. Po řidiči bílého vozu, kterého chtěl motorkář předjet, policie pátrá, uvedla Michalíková.

„Motocyklista, jehož totožnost záchranáři v době zásahu neznali, utrpěl při nehodě poranění neslučitelná se životem a na místě jim podlehl,“ řekl Humpl.

Dodal, že třiačtyřicetiletý muž, který cestoval v jednom z vozidel, zůstal zaklíněný a musel být z auta vyproštěn. „Zasahující lékaři u něj zjistili poranění hlavy a známky svědčící pro poranění mozku. Vrtulník jej transportoval do ostravské Fakultní nemocnice. Muže středního věku ošetřili záchranáři na místě události. Jeho transport do zdravotnického zařízení nebyl nutný,“ doplnil mluvčí záchranářů.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání