Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Našla jsem ho fialového, hájila se Češka (50) podezřelá z vraždy manžela (†60) v Tunisku. Čeká ji soud

Autor: Ivan D. Hladík, inf - 
24. července 2023
05:00

Přišla jsem z pedikúry a na pokoji našla manžela (†60) fialového, popisovala hrůzu Češka (50) tuniské policii a po telefonu i příbuzným domů. Soud však pojal podezření, že byl muž uškrcen, a žena tak putovala do cely. V pondělí ji čeká první přelíčení.

Manželé spolu byli 33 let, na dovolenou k moři do Monastiru odletěli v úterý 18. července. Tragédie se měla odehrát hned následující den. První, komu Češka telefonovala, byla neteř. „V tu chvíli nevěděla, jak anglicky přivolat doktora. Řekla jsem jí, ať dá strejdu na bok a podívá se, zda nemá zapadlý jazyk. Pak mu dělala masáž srdce,“ popisovala CNN Prima NEWS.

Vzápětí dorazil hotelový lékař a on ani záchranáři muži nedokázali pomoci. Případu se ujala místní policie a vyšetřovatel nařídil pitvu. Po jejích výsledcích nabraly události spád, manželka mrtvého putovala do cely.

Rodina nevěří

„Vyšetřující soudce soudu prvního stupně povolil zadržení české turistky pro podezření z účasti na vraždě manžela,“ sdělil Blesku mluvčí soudů v Monastiru a Mahdii Farid Ben Jahha. Podle něj předběžné šetření ukázalo, že jde o podezřelou smrt a tělo zemřelého nese stopy škrcení v úrovni krku. To potvrdila Blesku i mluvčí ministerstva zahraničí Mariana Wernerová: „Česká občanka je ve vazbě kvůli podezření z vážného činu. V pondělí ji čeká soudní líčení.“

Až jednání by mohlo vnést do celé smutné události jasno. Rodina zadržené nevěří, že by něco takového mohla provést. „Vůbec tomu nerozumíme, měli hezký vztah. Teta v tuto chvíli musí být úplně v katastrofálním stavu, protože jí umřel manžel a teď ji zavřeli. Měli se rádi, v každém vztahu jsou hádky, tohle ale neudělala,“ dodala neteř.

Před 10 lety vraždil Kramný

Případ dosavadním výkladem soudu připomíná vraždu Moniky (†36) a její dcery Klárky (†8) na dovolené v egyptském letovisku Hurghada v červenci 2013. Za vraždu nejbližších elektrickým proudem potrestal soud 28 lety vězení otce rodiny Petra Kramného (45). Ten tamní policii tvrdil, že rodinu někdo otrávil. Experti to však vyloučili.

Video  Kramný volá na pojišťovnu.  - redakce Blesk
Video se připravuje ...

 

 

krapotkin ( 24. července 2023 22:14 )

De**lové ho zvolili.

Anna Stacinova ( 24. července 2023 17:45 )

Jen asi 7 let odseděl z 28 to není polovina.

doktormediciny ( 24. července 2023 17:06 )

V ucebnicich soudniho lekarstvi je popsano, ze muzi si drive skrcenim navozovali orgasmus, vetsinou se veseli a sluha je vcas odrizl/ nebo take ne/...Ovsem z toho budou pani tezko vysekavat spickovi pravnici..

doktormediciny ( 24. července 2023 17:04 )

Posůyszer, mate nejake znalosti z kriminologie, cely ten Vas kometar se mi zda podivny...

deratizater ( 24. července 2023 16:34 )

Když ji podezírají že uškrtila manžela a nikdo jiný tak musejí mít asi nějaké důkazy.Co se týká Kramného tak mu Ostravský soud nedokázal že vraždil elektrickým proudem a jak tu vraždu provedl . Nikdo nebyl ani na místě údajné vraždy aby tam provedl šetření. Přitom náhlé úmrtí po požití vadných potravin není nic vyji­mečné­ho.E­gyptská policie Kramného nepodezírala ani neobvinila a to mělo být pro státní zastupitelsví a krajský soud v Ostravě směrodatné .Kramný sedi protože ho odsoudili podle ksichtu a nikoliv podle důkazů. Prezident by mu měl dát milost už si polovinu trestu odseděl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání