Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Smrt Čecha (†60) v Tunisku: Byl uškrcen?! Manželku (50) zatkli po pitvě

Aktualizováno -
23. července 2023
13:29
Autor: Ivan D. Hladík, pma, ČTK - 
22. července 2023
15:37

Jediný den změnil dovolenou v prosluněném tuniském městě Monastir v hrůzu připomínající kauzu Kramný z roku 2013. Českého turistu (†60) nalezla jeho žena (50) mrtvého na hotelovém pokoji. Vzápětí byla sama zatčena tamní policií. Proč? Blesk získal vyjádření tamního soudu.

Drama s tragickým koncem se tento týden odehrálo v oblíbeném dovolenkovém ráji. Padesátiletá Češka tam podle informací Blesku měla 20. července zabít svého šedesátiletého manžela, který pocházel z Ostravy.

Informaci o skonu českého občana potvrdil i mluvčí ministerstva zahraničních věcí Daniel Drake. „Náš zastupitelský úřad je v kontaktu s místními orgány,“ uvedl v pátek večer mluvčí.

Obviněná zůstává ve vazbě

Blesku se v sobotu podařilo o případu zjistit bližší informace. „Vyšetřující soudu prvního stupně v Monastiru povolil zadržení české padesátileté turistky pro podezření z účasti na vraždě jejího šedesátiletého manžela poté, co informovala bezpečnostní orgány o jeho smrti,“ řekl naší redakci mluvčí tuniských soudů v Monastiru Mahdii Farid Ben Jahha.

Předběžné šetření podle něj prokázalo podezřelé úmrtí poté, co byly během pitvy objeveny stopy škrcení v úrovni krku. „Obviněná žena zůstává ve vazbě do ukončení šetření, která mají odhalit příčiny a okolnosti činu,“ dodal Jahha.

V pondělí se uskuteční soudní slyšení. ČTK to v neděli řekla Mariana Wernerová z odboru komunikace ministerstva zahraničí. To je podle mluvčí s rodinou v kontaktu. Věcí se zřejmě budou zabývat také české orgány poté, co si případ od tuniské strany převezmou.

Muže našla se zapadlým jazykem

Mluvčí cestovní kanceláře Fischer, se kterou pár cestoval, jen dodal, že na pobyt dalších turistů nemá událost vliv: „Mohu potvrdit, že k úmrtí klienta došlo, žádné další konkrétní informace však nemáme,“ řekl Blesku Jan Bezděk.

Neteř zesnulého muže a zadržené ženy popsala v sobotu celou situaci pro televizi CNN Prima NEWS. „Teta šla na pedikúru. Když se vrátila, našla strejdu v posteli fialového. Hned mi volala, protože v tu chvíli nevěděla, jak má anglicky poprosit o pomoc doktora,“ uvedla příbuzná páru.

Šedesátiletý muž měl prý zapadlý jazyk. „Mluvila jsem s ní, když dělala masáž srdce. Mezitím přiběhl hotelový doktor, pak ji (tetu - poz. red.) poslal na balkon a pokračoval v oživování. To už bohužel bylo marné,“ doplnila neteř zadržené Češky.

Teta by nevraždila, myslí si neteř

Pár spolu byl podle televize dlouhých 33 let, měli spolu mít hezký vztah. V pátek měla zadržená žena nárok na jediný telefonát, ten věnovala neteři. „Řekla mi, že ji zavřeli a že jí nevěří, že strejdu nezabila,“ uvedla mladá žena. „Já tomu nevěřím, že by mu něco udělala. Měli se rádi. V každém vztahu jsou nějaké hádky, ale tohle by neudělala,“ svěřila se neteř zadržené Češky.

10 let od vraždy manželky a dcery

Smrt českého turisty nastala téměř přesně deset let po případu úmrtí dvou Češek v egyptském letovisku Hurghada z konce července 2013, který skončil odsouzením Petra Kramného (45) na 28 let vězení za vraždu manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8).

Video  Petr Kramný: Chladnokrevná vražda manželky a dcery v egyptském hotelovém pokoji?  - Videohub
Odemknout video

jaramila ( 23. července 2023 15:39 )

Divím se, že šla na pedikúru až na dovolené, takové věci si zařizuji před odjezdem, abych pak neztrácela čas. Třeba to bylo kvůli alibi...

Pepa Novotny ( 23. července 2023 14:13 )

Manželku nejdřív pitvali a pak jí zatkli?

Jirka Cvrk ( 23. července 2023 12:18 )

Určitě bude, je totiž před volbama do EU a to ten z-m-r-d udělá úplně všechno, aby byl v tv....😡

svetlana62 ( 22. července 2023 23:31 )

...pro mne byl ve třinácti sedesatnik taky starý dědek...broučku, bez spát, už je hodně hodin, ať nedostaneš od táty na zadek ..

luklovah ( 22. července 2023 23:02 )

No jestli nějakému bubákovi hrklo v bedně tak jedině vám,lomotome.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání