Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Děsivé chvíle na táboře v jižních Čechách: Šest dětí skončilo po bouřce v nemocnici!

Stanový tábor - ilustrační foto.
Stanový tábor - ilustrační foto.  (Autor: Profimedia)
Aktualizováno -
23. července 2023
19:39
Autor: pma, VaB - 
22. července 2023
13:17

V pátek večer jih Čech potrápily četné bouře. Jedna z nich se prohnala i přes oblast u Soumarského mostu ve Volarech. Podle informací Blesku došlo k úderu blesku do prostoru, kde byl stanový tábor s dětmi. Tisková mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová potvrdila, že bylo do nemocnice transportováno šest dětí. Ty byly podle informací CNN Prima NEWS během víkendu zpět mezi táborníky.

K incidentu mělo podle informací Blesku dojít v pátečních večerních hodinách. „Na místě zasahovala policie z místního oddělení Volary. Došlo k úderu blesku do prostoru dětského tábora. Více informací poskytovat nebudeme,“ sdělila krátce Blesku policie. 

Na místě byli přítomni i hasiči. „Náš zásah byl na místě minimální. Přítomni byli i dva členové posttraumatického týmu,“ uvedla tisková mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Prvotní informace poukazovaly na osm zraněných dětí. „Na místo události jsme vyslali posádky z Volar, Prachatic a Vimperka. Záchranáři ošetřili šest dětí, které následně transportovali do nemocnice. S ohledem na věk nemůžeme poskytnout bližší informace o jejich zdravotním stavu,“ sdělila Blesku tisková mluvčí ZZS Jihočeského kraje Zuzana Fajtlová.

Podle nedělních informací CNN Prima NEWS se všechny děti ještě během víkendu vrátily do tábora. 

Modry Vlk ( 1. srpna 2023 11:27 )

Fotka je z tábora v libereckém kraji.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání